מרק שמשלב את הטעמים הטובים של בצל מטוגן, פטריות טריות ויין לבן. ההכנה אינה מסובכת, פרט לצורך לשמור על הבצל שלא יישרף. המנה אידיאלית גם להכנה מראש, כי טעמו של המרק משתבח למחרת. לאחר יום במקרר יש לחמם אותו בעדינות, רק עד לסף הרתיחה.

 

מרכיבים (10-8 מנות)

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס לטבעות
  • 1/2 ק"ג פטריות טריות מעורבות שמפיניון ופורטובלו), חתוכות גס
  • 1 בקבוק שרדונה (יין לבן יבש)
  • 3-1 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט אגוז מוסקט

 

להגשה

  • קרוטונים
  • גבינה צהובה (אמנטל או גרוייר), מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מטגנים את החמאה והקמח בסיר מרק עד לקבלת משחה חומה וריחנית. מוסיפים לסיר את השמן והבצל ומטגנים יחד עד להזהבה – כ-10 דקות. יש לערבב מדי פעם כדי להימנע מחריכה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט, עד שהפטריות מפיצות ריח נעים.
  3. מוסיפים לסיר את היין וכוס אחת של מים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על סף הרתיחה כ-10 דקות. אם המרק סמיך מדי מוסיפים בהדרגה עוד מים.
  4. בסיום הבישול מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  5. מגישים את המרק עם קרוטונים וגבינה מגוררת.