עינת מזור

ספטמבר הוא חודש של התחלות חדשות ושגרה ברוכה, המלווה בצלצול פעמון בית הספר הקורא לילדים להיכנס לכיתות, ובשיחות מבוגרים שסוף סוף לא נפתחות בשאלה מה נעשה עם הילדים היום. השנה ספטמבר מרגש אותי מאוד, שכן ילדי הקטן (שתמיד יישאר כזה, לא יעזור לו) עולה לכיתה א', והשמחה בלב מהולה בהרבה תקווה לטוב ולהצלחה במסגרת החדשה.

ואם בחזרה למסגרות השונות עסקינן - מה אתם מגישים להם לארוחת צהריים, כשהם חוזרים עייפים ורעבים? זהו נושא רגיש כשמדובר בילדים עם אלרגיות למזון באופן כללי, ועם צליאק באופן ספציפי.

מתכונים ללחם סנדוויצ'ים ולמאפינס טעימים לארוחת עשר תוכלו למצוא החודש במגזין מנטה במדור החדש, "ללא גלוטן". ומי שרוצה רעיון מרענן לארוחת צהריים, מוזמן לנסות את המתכון הבא. אם תרצו מנה צמחונית, הפכו את העוף לחתיכות קטנות של טופו או חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס.

 

רולים ממולאים בנודלס אורז, עוף וירקות ברוטב צ'ילי מתוק  

מחממים ומתענגים. רולים ממולאים שמחכים לחוזרים מבית הספר בקופסה אישית

 

4־6 מנות
זמן הכנה: 15 דקות

החומרים:
12 דפי נייר אורז עגולים, קוטר 22 ס"מ
1 גזר בינוני מגורר
½ כוס גרגירי תירס
½ חבילת נודלס אורז, מבושלת ע"פי ההוראות, מסוננת ושטופה במים קרים
3 כפות רוטב טאמארי* ללא גלוטן
2 נתחי חזה עוף מבושלים, פרוסים לפרוסות דקות 

 

לרוטב הצ'ילי:
3 כפות חומץ אורז
¼ כוס רוטב טאמארי
2 כפות דבש או סילאן
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית שבבי פלפל חריף 

  

משרים ומגלגלים. דפי אורז

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה גזר, תירס, נודלס מבושלים, נתחי עוף וטאמרי.
2. מכינים את רוטב הצ'ילי: מערבבים את כל חומרי הרוטב יחדיו ומניחים  בצד.

 

מכינים את הרול:
3. שופכים מים פושרים לתבנית אפייה שטוחה, ומשרים כל אחד מדפי האורז (לא כולם יחד) כ־20 שניות, עד לריכוך. מניחים על מגבת נקייה לספיגת המים.
4. מניחים ככף מלית במרכז הדף, ומגלגלים אופקית צד אחד -- כמעט עד הסוף. מקפלים בעדינות את שני הקצוות האחרים פנימה, באופן אנכי, ומסיימים לגלגל ליצירת רול הדוק וסגור היטב. כך עושים עם שאר דפי האורז.
5. הרול מוכן לאכילה, ומי שרוצה יכול לטגן אותו קלות בשמן קוקוס למעטפת פריכה וזהובה. 
  
שמרו את הרולים במקרר, לאקסטרה טאץ' - אפשר בתוך קופסת פלסטיק אישית קטנה. 
 
* הטאמארי הוא רוטב סויה טבעי ללא גלוטן, המיוצר מפולי סויה שעברו תהליך התססה ויישון בחביות - ממש כמו יין. בניגוד לרוטב סויה ממוסחר, הוא לא מכיל סוכר או טעם כרמל.