מרכיבים (12 עוגות אישיות בתבנית שקעים)
- חמאה רכה מאוד, לשימון השקעים
- 2 מנגו, קלופים ופרוסים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים
- 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים את השקעים בחמאה.
- מרפדים את תחתיות השקעים בפרוסות המנגו.
- שמים את הסוכר והחמאה בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים כחצי דקה לאחר כל הוספה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ואת הקליפה ומנמיכים קצת את מהירות המערבל. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כדקה רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- ממלאים את השקעים (כמעט עד סופם) בעיסה ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בחוץ לכמה דקות. משחררים את העוגות מהשקעים בעודן חמות כדי שפרוסות המנגו לא יידבקו אל תחתיתם.
- מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים. מומלץ להגיש את העוגות טריות כששוליהן עדיין פריכים.
איך שומרים?
- במקרר, בכלי אטום, 3 ימים. במקרה כזה מגישים את העוגות קרירות, או בטמפרטורת החדר.