קרפצ'יו דלעת ומסקרפונה

 

מרכיבים

  • 200 גרם דלעת נקייה מקליפה ומגרעינים
  • מלח, פלפל
  • מיץ מ-1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מסקרפונה
  • 3 כפות גרעיני דלעת קלויים
  • חופן עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה

  1. פורסים בעזרת מנדולינה את הדלעת לפרוסות דקיקות.
  2. מסדרים בתבנית אפייה, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לימון. משרים את הפרוסות 10 דקות.
  3. מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה, יוצקים שמן זית, מסקרפונה, גרעיני דלעת ומקשטים בעלי בזיליקום.

 

דלעת ערמונים במילוי בקר ומשמשים

 

מרכיבים

  • 10 יחידות דלעת ערמונים

 

למלית

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מוסקט
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 1 ביצה

 

אופן הכנה

  1. מסירים את הראש של כל דלעת בעזרת סכין ושומרים בצד. מרוקנים את הדלעות בעזרת כף פריזיין.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  3. ממלאים כל דלעת ועוטפים ברדיד אלומיניום.
  4. אופים ב-200 מעלות למשך שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד רבע שעה. מגישים.

 

רביולי דלעת בחמאת מרווה

של מיכל אנסקי

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 5 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

 

למלית

  • דלעת במשקל 1 ק"ג
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 2-3 עוגיות אמרטי (או עוגיות שקדים)

 

לחמאת המרווה

  • 100 גרם חמאה
  • 10 עלי מרווה

 

  • גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1 כף חומץ בלסמי מצומצם

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומכסים בניילון נצמד.

 

המלית

  1. חותכים את הדלעת לקוביות, שמים בתבנית חסינת חום ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל.
  2. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהדלעת רכה.
  3. מועכים את הדלעת במזלג ומקררים לחלוטין. מערבבים לתוכה את פירורי העוגיות (הם יוסיפו טעם מרציפני ומרקם פריך).

 

הכנת הרביולי

  1. מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות ארוכות ברוחב של של כ-15 ס"מ.
  2. מחלקים את הבצק לאורכו לשניים (חלוקה דמיונית בלבד). מניחים לאורך מחצית הבצק כף גדושה ממילוי הדלעת במרחקים שווים של כ- 10 ס"מ אלה מאלה.
  3. מורחים מים באצבע רטובה סביב כל גבעת מילוי.
  4. מקפלים את הבצק לשניים לאורכו: את המחצית הריקה על המחצית עם המילוי, מהדקים את הבצק העליון לתחתון ובעיקר סביב המילוי, שלא יישארו בתוך הבצק בועות אוויר.
  5. חותכים עם חותכן עגול סביב המילוי, כך שיתקבלו רביולי בצורת חצי ירח.
  6. מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים וכף אחת של מלח כ-3-2 דקות. מסננים היטב.
  7. שמים במחבת רחבה את החמאה ועלי המרווה. כשהחמאה רותחת ומבעבעת, מכניסים לתוכה את הרביולי ומערבבים יחד כחצי דקה.
  8. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן ומזלפים בלסמי.

 

מאפינס דלעת

מרכיבים

  • 300 גרם דלעת
  • 2 ביצים טרופות
  • 120 מ"ל ריוויון
  • 120 מ"ל שמן קנולה
  • 100 גרם קמח מלא מנופה
  • 55 גרם סובין
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 ו-1/2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 140 גרם צימוקים
  • גרעיני דלעת

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדלעת לקוביות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. מרססים את קוביות הדלעת בתרסיס שמן קנולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך (כ-45 דקות). טוחנים את הדלעת במעבד מזון.
  3. מוסיפים למעבד את הביצים, הריוויון והקנולה ומערבבים.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים היבשים, מלבד הצימוקים, ומאחדים תערובות. מוסיפים צימוקים.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון של מאפינס עד 3/4 מגובהן ומפזרים למעלה גרעיני דלעת.
  6. אופים בתנור של 180 כ-18-20 דקות. מגישים חמים.

 

דלעת מסוכרת עם טחינה ואגוזי מלך

מרכיבים

  • 1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות גדולות

 

לסירופ סוכר

  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

  • טחינה גולמית
  • אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  2. מכניסים את קוביות הדלעת, מערבבים מדי פעם ומרטיבים את הדלעת בסירופ הסוכר שנוצר.
  3. מסירים את הדלעת מהאש ומכניסים למקרר.
  4. מסדרים את קוביות הדלעת בצלחת הגשה.
  5. יוצקים מעל טחינה גולמית, מפזרים אגוזי מלך קצוצים בנדיבות. מגישים עם גלידה וניל.