מרכיבים (ל-4 מנות)
לדגים- 4 נתחי פילה לוקוס
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
לסלט זעלוק
- 3 חצילים
- 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק
- 1 בצל אדום קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות בשלות, מנוקות מתוכן ומגרעינים, קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 פרוסת לימון דקות בקליפתן, נקיות מגרעינים, קצוצות.
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- מלח
להגשה
- 4 מלבני בצק עלים בגודל 8X20 ס"מ – מופשרים
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות צנוברים
- כוס טחינה מוכנה
אופן ההכנה
- להכנת סלט החצילים: קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה. מצננים, קולפים, מרסקים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
- מחממים מראש את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים בתבנית את בצק העלים. מחוררים אותו מעט כדי שלא יתפח באפייה ואופים כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.
- מכינים את הדגים: מתבלים את נתחי הלוקוס במלח ופלפל. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הדגים דקה מכל צד. מעבירים לתבנית נפרדת ואופים חמש דקות.
- מניחים על הצלחת בצק עלים, מעליו מעט מרוטב הזעלוק ומעליו את פילה הדג. יוצקים מעל מעט טחינה, מזליפים שמן זית, מעטרים בצנוברים ומגישים.