מרכיבים (ל-4 מנות)

לדגים

  • 4 נתחי פילה לוקוס
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית

 

לסלט זעלוק

  • 3 חצילים
  • 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק
  • 1 בצל אדום קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות בשלות, מנוקות מתוכן ומגרעינים, קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 פרוסת לימון דקות בקליפתן, נקיות מגרעינים, קצוצות.
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • מלח

 

להגשה

  • 4 מלבני בצק עלים בגודל 8X20 ס"מ – מופשרים
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות צנוברים
  • כוס טחינה מוכנה

 

אופן ההכנה

  1. להכנת סלט החצילים: קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה. מצננים, קולפים, מרסקים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
  2. מחממים מראש את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים בתבנית את בצק העלים. מחוררים אותו מעט כדי שלא יתפח באפייה ואופים כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.
  3. מכינים את הדגים: מתבלים את נתחי הלוקוס במלח ופלפל. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הדגים דקה מכל צד. מעבירים לתבנית נפרדת ואופים חמש דקות.
  4. מניחים על הצלחת בצק עלים, מעליו מעט מרוטב הזעלוק ומעליו את פילה הדג. יוצקים מעל מעט טחינה, מזליפים שמן זית, מעטרים בצנוברים ומגישים.