המרכיבים

לקראמבל

  • 150 גרם חמאה קרה
  • 150 גרם סוכר דמררה
  • 150 גרם אבקת שקדים
  • 125 גרם קמח
  • קורט ציפורן
  • קורט הל
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון

 

למוס השוקולד הלבן

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס יין לבן (ריזלינג)

 

אופן ההכנה

  1. מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק.
  2. מסיימים את הלישה באופן ידני על שולחן העבודה.
  3. מעבירים את הבצק דרך "מסננת קוסקוס" (כמו שיש בבית) היישר למגש ומכניסים אותו למקפיא לחצי שעה.
  4. מוציאים מן המקפיא ומכניסים את הפירורים למסגרת/ רינג אפייה עגול.
  5. אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות ומצננים.

 

מוס השוקולד הלבן

  1. מחממים מיכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את היין.
  2. מקציפים את מיכל השמנת הנוסף יחד העם האינסטנט פודינג ומקפלים לתערובת השוקולד.
  3. יוצקים מיד לרינגים / תבניות בגובה 5 ס"מ ומקפיאים.
  4. מניחים במרכז הקראמבל את המוס האישי ומגישים.