המרכיבים

  • 2 ליטר יוגורט עיזים 4.5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • לחם חיטה מלאה
  • 1/2 כוס זעתר
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מלח
  • מלפפון ירוק

 

  • חתיכת בד כותנה נקי
  • מסננת וקערה

 

אופן ההכנה

  1. בתוך בד לבן ונקי מערבבים את היוגורט עם השמנת והמלח.
  2. קושרים ותולים מעל הכיור או מניחים בתוך מסננת עם קערה מתחתיה למשך יממה.
  3. כל 4-5 שעות סוחטים את הבד ומהדקים את הקשר.
  4. פורסים את הלחם ומכניסים לתנור על-גבי רשת בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
  5. מורחים את הצנים בלבנה, מפזרים קצת זעתר וכמה טיפות שמן זית.
  6. אורזים בתוך נייר אפייה ועליו נייר סופג עם מלפפון ירוק.