מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים (ל-12 קבבים)
- 600 גרם בשר פרגיות טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד.
- 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק.
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית קינמון
- כפית מלח
- 5 כפות פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וחצוי לאורכו.
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים . יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט, שומרים במקרר שעתיים לפחות.
- מחממים גריל פחמים או מחבת פסים וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד. מגישים עם טחינה, פיתות וחמוצים.