מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים (ל-12 קבבים)

  • 600 גרם בשר פרגיות טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד.
  • 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק.
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית מלח
  • 5 כפות פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וחצוי לאורכו.
  • 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים . יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט, שומרים במקרר שעתיים לפחות.

  1. מחממים גריל פחמים או מחבת פסים וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד. מגישים עם טחינה, פיתות וחמוצים.