המרכיבים
לבצק הפריך
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה XL
- 420 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
לקרם השקדים
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים L
- 1 כוס אבקת שקדים
- 1 כף קמח
לאגסים
- 4 אגסים בינוניים
- 1 ליטר מים
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 כוס יין לבן
לקישוט
- אבקת סוכר
- שקדים קלויים פרוסים
אופן ההכנה
- הבצק הפריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר עד אחידות.
- מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבבים חצי דקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לזמן קצר.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (בזמן הזה מכינים את קרם השקדים).
- קרם השקדים: מערבבים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת השקדים והקמח.
- מכניסים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- האגסים: מבשלים את האגסים עם כל יתר החומרים עד רתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
- ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים אותו לתבנית בקוטר 26 ס"מ. ממלאים בקרם השקדים. חוצים את האגסים ומסדרים על קרם השקדים במרווחים זהים בצורת פרח.
- אופים ב-170 מעלות כ-35 דקות.
- מעטרים באבקת סוכר ובשקדים קלויים פרוסים.