מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

 

לבצק הפריך

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה XL
  • 420 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה

 

לקרם השקדים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס אבקת שקדים
  • 1 כף קמח

 

לאגסים

  • 4 אגסים בינוניים
  • 1 ליטר מים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1 כוס יין לבן

 

לקישוט

  • אבקת סוכר
  • שקדים קלויים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. הבצק הפריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר עד אחידות.
  2. מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבבים חצי דקה.
  3. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לזמן קצר.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (בזמן הזה מכינים את קרם השקדים).
  5. קרם השקדים: מערבבים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת השקדים והקמח.
  6. מכניסים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  7. האגסים: מבשלים את האגסים עם כל יתר החומרים עד רתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
  8. ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. מרדדים את הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים אותו לתבנית בקוטר 26 ס"מ. ממלאים בקרם השקדים. חוצים את האגסים ומסדרים על קרם השקדים במרווחים זהים בצורת פרח.
  10. אופים ב-170 מעלות כ-35 דקות.
  11. מעטרים באבקת סוכר ובשקדים קלויים פרוסים.