מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

 

לבצק הבריטן

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 140 גרם קמח
  • 4 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח

 

לקרם הווניל

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

לקישוט

  • תותים טריים

 

אופן ההכנה

  1. בצק הבריטן: מערבבים את כל מרכיבי הבצק רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים לגודל הרינג.
  2. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.
  3. קרם הווניל: מקציפים את חומרי הקרם לקצף יציב.
  4. הרכבה: מורחים על גבי בצק הבריטן האפוי שכבה של 1 ס"מ ומפזרים מעל את חצאי התותים.
  5. אם רוצים אפשר להבריש בג'לי תות חם ולהגיש.