מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 5 כוסות סולת
- 1 כוס קמח
- 1 כוס שקדים רתוחים ומקולפים
- 2 כוסות חמאה מזוקקת (סמנה)
- 2 כוסות סוכר "טחון"
- 2 ו-1/2 כוסות מים או יוגורט או חלב
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות טחינה
לסירופ
- 1 כוס מים חמים
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- מיץ סחוט מ-1/2 לימון
- תבנית מרובעת באורך 35 ס"מ
אופן ההכנה
- מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה עם חמאה מומסת עד ליצירת בצק אחיד.
- ממיסים את הסוכר במים/יוגורט/חלב, מוסיפים לתערובת הבצק ולשים.
- מורחים את תחתית התבנית בטחינה, ושופכים את תערובת הבצק לתבנית.
- מסמנים את הבצק באמצעות סכין, מבלי לחתוך, לקוביות.
- במרכזה של כל אחת מהקוביות המסומנות מניחים שקד. מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך 30 דקות.
- מכינים סירופ: מניחים את המים, הסוכר והלימון בסיר ומביאים לרתיחה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ בעודה חמה. מניחים בצד עד שהסירופ ייספג לגמרי לפני שחותכים לקוביות.