מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 5 כוסות סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס שקדים רתוחים ומקולפים
  • 2 כוסות חמאה מזוקקת (סמנה)
  • 2 כוסות סוכר "טחון"
  • 2 ו-1/2 כוסות מים או יוגורט או חלב
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות טחינה

 

לסירופ

  • 1 כוס מים חמים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • מיץ סחוט מ-1/2 לימון

 

  • תבנית מרובעת באורך 35 ס"מ

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה עם חמאה מומסת עד ליצירת בצק אחיד.
  2. ממיסים את הסוכר במים/יוגורט/חלב, מוסיפים לתערובת הבצק ולשים.
  3. מורחים את תחתית התבנית בטחינה, ושופכים את תערובת הבצק לתבנית.
  4. מסמנים את הבצק באמצעות סכין, מבלי לחתוך, לקוביות.
  5. במרכזה של כל אחת מהקוביות המסומנות מניחים שקד. מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך 30 דקות.
  6. מכינים סירופ: מניחים את המים, הסוכר והלימון בסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ בעודה חמה. מניחים בצד עד שהסירופ ייספג לגמרי לפני שחותכים לקוביות.