>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

המחאה האזרחית ששוטפת בימים אלו את הארץ, הפכה את הישראלים להרבה פחות ביישנים, הרבה פחות פראיירים והרבה יותר שקולים בהוצאותיהם. התוצאה: שלל התארגנויות ויוזמות חדשות הקוראות לבחון גם את האופן בו פועלת שוק האופנה, על מחיריו המשתוללים, ובמרכז: תעשיית שמלות הכלה, שיצאה זה מכבר מכלל פרופורציה. שמלות ב-18 אלף שקל לערב אחד, איפור ושיער במחיר שכירות חודשית של דירת שלושה חדרים במרכז הארץ, והחליבה נמשכת ונמשכת. אף כלה לא תעז למרוד במשטר האימים של אנשי המקצוע בתחום, מהחשש להיראות בליל כלולותיה כאסירה בנווה תרצה.

 

בימים אלו משיקה מעצבת האביזרים יעל אוריאלי, 36, מהמותג דברים טובים יוזמה חדשה וברוכה. בניגוד לשלל "מפיקי הסטיילינג" הפורחים בשוק, שמבטיחים לכלה לטפל בבחירת השמלה, המאפר, מעצב השיער וכל מה שמסביב ללוק הכלתי הנכסף, אוריאלי מציעה לכלות שירות סטיילינג חדש ברוח המחאה. תמורת סכום סמלי של עד 500 שקל, היא מבטיחה להרכיב לך אאוטפיט מרהיב במחיר שמתחיל ב-400 ומסתיים, לכל היותר, ב-2,000 שקל.

 

 

  (צילום: נועה איזנשטט)

 

 

טווח המחירים הצנוע הזה כולל, תאמינו או לא, שמלת כלה, נעליים ואביזרים משלימים. בצילומים שיצרה יחד עם הצלמת נועה אייזנשטט, מציגה אוריאלי מגוון לוקים לכלה בפחות מ-800 שקל, שנוצרו על ידי שילוב בין שמלות כלה ותכשיטים שליקטה מחנויות יד שנייה, לאביזרים שעיצבה בשנה האחרונה משאריות בדי ריפוד ותחרה.

 

 

  (צילום: נועה איזנשטט)

 

 

 

"לאחר שאיבדתי את אחי בתאונת דרכים, החלטתי לעשות סוויץ' בקריירה שלי", מספרת אוריאלי על הסיבות שהובילו אותה לעזוב את עבודתה כסמנכ"לית שיווק באתרי אינטרנט לטובת עיצוב והקמת מותג אביזרי אופנה. אוריאלי החלה לבלות את זמנה בחנויות בדים ובבתי אופנה, מהם רכשה שאריות בדי כותנה, בדי ריפוד, וילונות ושמלות ערב. "הקונספט הוא ליצור אביזרי אופנה כמו סיכות או תכשיטים לראש במחירים סבירים שבין 50 ל-500 שקל", היא מסבירה. "קונות אצלי נשים מכל הגילים והמגזרים - מחרדיות ועד צעירות שרוצות להתחתן בסגנון קלאסי ורומנטי".

 

 

  (צילום: נועה איזנשטט)

 

 

סגנון הקסטומייזינג של אוריאלי רווח בישראל בתחילת המילניום, עם מעצבות כמו נאית רוזנפלדר ואלומה קליין, שיצרו פריטים חדשים מבגדים קיימים שנגזרו ונתפרו מחדש. האביזרים של אוריאלי אינם שונים במהותם. הם מאפשרים להגיש ללקוחה מוצר ייחודי, וואן אוף א-קיינד, וכן עולים בקנה אחד עם התפיסה האקולוגית המעודדת מיחזור ויוצאת נגד בזבוז משאבי הטבע בצריכה מופרזת.

 

הלקוחות, מצדן, עדיין נרתעות. "כשאני מספרת ללקוחות שאני משתמשת בשאריות בדים הן מעוות את הפנים", אומרת אוריאלי בגילוי לב. "אני זוכרת שכשהצגתי את הדגמים ביריד המעצבים בדיזנגוף סנטר, היו כאלה שממש אמרו לי, 'מה, את עושה את זה מזבל?'"

 

 

  (צילום: נועה איזנשטט)

 

 

הרעיון להפקת הצילומים שמלווה את הכתבה שלפניכם עלה אצל אוריאלי ואייזנשטט עוד לפני שדפני ליף תקעה יתד ברוטשילד, אבל לטיימינג חוקים משלו. "תעשיית החתונות בישראל איבדה פרופורציות", אומרת אוריאלי. "לשמחתי יש בנות שלא מוכנות להוציא 20 אלף שקל על שמלה ולריב בשביל זה עם הבעל לעתיד. אני עצמי התחתנתי בשמלה מיד שנייה שהשאלתי מבת המושב בו גדלתי. בחנויות יד שנייה או בגמ"חים המיועדים לא רק למגזר החרדי, ניתן למצוא שמלות כלה יפות במחירים של 100-170 שקל. עם תיקונים קלים אפשר להפוך אותן לעדכניות ויפהפיות, בעיצוב שלא נופל מאלה של בתי האופנה הגדולים".

 

קרדיטים:

איפור ושיער: גלית זנקו

דוגמנית: מריה מרטין

צולם בפרויקט שרונה בתל אביב

 

בגדים:  

דברים טובים - יעל אוריאלי. טל' 054-9466462.

רק שנייה, רחוב הבילויים, גדרה. 

ליליום בוטיק מעצבים לשמלות כלה. טל' 052-4275145. 

סטודיו eisen-stein, תל אביב. טל' 052-6576560.