מרכיבים (20 יחידות)

  • 4 כפות שמן זית
  • 250 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 1 כפית שטוחה מלח גס
  • 500 גרם בצק עלים
  • 1 ביצה טרופה
  • 200 גרם גבינת קממבר, חתוכה לפרוסות דקות
  • 2 ענפי בזיליקום טרי, מופרדים לעלים וקצוצים דק

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את העגבניות. מפזרים מעל את המלח ומקטינים את להבת הכיריים. ממשיכים לבשל כ-5 דקות או עד שהעגבניות מתרככות. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את בצק העלים לעובי של כ-3 מ"מ.
  4. קורצים מהבצק 40 עיגולים בקוטר 5 ס"מ. קורצים במרכז 20 מהעיגולים עיגול פנימי קטן יותר בעזרת כוס קטנה או חותכן.
  5. מברישים את העיגולים המלאים בביצה ומדביקים עליהם את העיגולים עם החור באמצע, ליצירת "כוסות" עם שוליים.
  6. מעבירים את העיגולים לתבנית, מושחים אותם היטב בביצה ואופים כ-12 דקות או עד הזהבה.מוציאים את התבנית מהתנור אך לא מכבים אותו.
  7. ממלאים כל "כוס" בעגבניות, מוסיפים בזיליקום ופרוסת קממבר. מחזירים לתנור ל-5 דקות, מוציאים ומגישים מיד.