מוזלי
המרכיבים
לגרנולה
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 50 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
- 50 גרם שקדים שלמים לא קלויים עם הקליפה
- 50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס סילאן
- 50 גרם חמוציות מיובשות
- 50 גרם משמשים מיובשים
- 1/2 כפית מלח דק
להגשה
- 1/2 כוס גרנולה
- 1 כוס יוגורט עיזים
- 1 בננה
- 1 תפוח
- 1 נקטרינה
- 1 אגס
- 4 כפות סילאן
- פתיתי שוקולד
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הגרנולה למעט החמוציות. משטחים בתבנית ע"ג נייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, לעשר דקות לערך עד שהסילאן מתייבש והתערובת השחימה מעט, מוציאים ומצננים.
- חוצים את החמוציות והמשמישים ומוסיפים לתערובת הקרה ומערבבים יחד. שומרים בצנצנת אטומה.
- הגשה: חותכים את כל הפירות לרצועות, יוצקים את היוגורט בקערה מוספים מעל את הגרנולה ועליה את הפירות. מטפטפים סילאן ומפזרים את פתיתי השוקולד.
גולאש
המרכיבים
- 250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
- 1 ו-1/2 אפונה
- 1 בצל יבש
- 2 סלסלות פטריות
- 1-2 גזרים
- 5 עגבניות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן אבוקדו
- 1 ליטר מים
- 4 ו-1/2 כפיות פפריקה מתוקה
- עלי דפנה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- גרגירי פלפל שחור
- פלפל שחור טחון
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר, קוצצים את הבצל דק ומשחמים אותו מעט.
- חותכים את העגבניות והגזר לקוביות ואת הפטריות לפרוסות עבות ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים עד שצבעו של הבשר משתנה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה, מוסיפים את הרסק והאפונה, מכסים ומבשלים עד שהבשר מתרכך.
- מגשים עם אורז לבן בצד.
אומלט מגולגל בטורטיה
המרכיבים
- 4 ביצים
- חופן פטרוזיליה
- חופן עירית
- 200 גרם גבינת קשקבל
- 100 גרם קוביות בולגרית
- 5 כפות גבינת שמנת למריחה
- 6 זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לפרוסות
- חמאה
לטורטיה
- 1 כוס קמח
- קמח לקימוח משטח
- 1/2 כוס מים פושרים
- שמן בתרסיס
- מלח
- פלפל שחור
- קיסמי שיניים
אופן ההכנה
- קוצצים את הפטרוזיליה והעירית, מגרדים את גבינת הקשקבל בפומפייה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים את הירק, הגבינות הקשות והזיתים. במחבת מחממים את החמאה ומוספים את הבלילה. מטגנים משני הצדדים.
- הטורטיה: מערבבים את הקמח, המים ושתי כפות שמן.
- מחלקים את התערובת ל-5 חלקים, מקמחים את המשטח ומרדדים לצורת טורטיה.
- מטגנים כל טורטיה כ-3 דקות מכל צד.
- פורסים את הטורטיות מורחים שמנת שמים את החביתה מגלגלים וחותכים לפרוסות.
- מחזקים בקיסמי שיניים. מגישים עם סלט.
מלבי שוקו
המרכיבים
- 3 כוסות חלב
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות אבקת קקאו ממותקת
- בננה חתוכה לטבעות
- סירופ מייפל
- פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
- שמים בסיר את החלב, הקורנפלור ואבקת הקקאו. מערבבים היטב על אש נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מוזגים לכוסות גבוהות, מכניסים לקירור.
- מוציאים, מקשטים בפירות, סירופ ממותק וקוקוס.