מוזלי

המרכיבים

לגרנולה

  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 50 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
  • 50 גרם שקדים שלמים לא קלויים עם הקליפה
  • 50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס סילאן
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 50 גרם משמשים מיובשים
  • 1/2 כפית מלח דק

 

להגשה

  • 1/2 כוס גרנולה
  • 1 כוס יוגורט עיזים
  • 1 בננה
  • 1 תפוח
  • 1 נקטרינה
  • 1 אגס
  • 4 כפות סילאן
  • פתיתי שוקולד

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הגרנולה למעט החמוציות. משטחים בתבנית ע"ג נייר אפייה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, לעשר דקות לערך עד שהסילאן מתייבש והתערובת השחימה מעט, מוציאים ומצננים.
  3. חוצים את החמוציות והמשמישים ומוסיפים לתערובת הקרה ומערבבים יחד. שומרים בצנצנת אטומה.
  4. הגשה: חותכים את כל הפירות לרצועות, יוצקים את היוגורט בקערה מוספים מעל את הגרנולה ועליה את הפירות. מטפטפים סילאן ומפזרים את פתיתי השוקולד.

 

גולאש

המרכיבים

  • 250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
  • 1 ו-1/2 אפונה
  • 1 בצל יבש
  • 2 סלסלות פטריות
  • 1-2 גזרים
  • 5 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 ליטר מים
  • 4 ו-1/2 כפיות פפריקה מתוקה
  • עלי דפנה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • גרגירי פלפל שחור
  • פלפל שחור טחון
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר, קוצצים את הבצל דק ומשחמים אותו מעט.
  2. חותכים את העגבניות והגזר לקוביות ואת הפטריות לפרוסות עבות ומוסיפים לבצל.
  3. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים עד שצבעו של הבשר משתנה.
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים להבה, מוסיפים את הרסק והאפונה, מכסים ומבשלים עד שהבשר מתרכך.
  6. מגשים עם אורז לבן בצד.

 

אומלט מגולגל בטורטיה

המרכיבים

  • 4 ביצים
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן עירית
  • 200 גרם גבינת קשקבל
  • 100 גרם קוביות בולגרית
  • 5 כפות גבינת שמנת למריחה
  • 6 זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לפרוסות
  • חמאה

 

לטורטיה

  • 1 כוס קמח
  • קמח לקימוח משטח
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • שמן בתרסיס
  • מלח
  • פלפל שחור

 

  • קיסמי שיניים

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הפטרוזיליה והעירית, מגרדים את גבינת הקשקבל בפומפייה.
  2. טורפים את הביצים ומוסיפים את הירק, הגבינות הקשות והזיתים. במחבת מחממים את החמאה ומוספים את הבלילה. מטגנים משני הצדדים.
  3. הטורטיה: מערבבים את הקמח, המים ושתי כפות שמן.
  4. מחלקים את התערובת ל-5 חלקים, מקמחים את המשטח ומרדדים לצורת טורטיה.
  5. מטגנים כל טורטיה כ-3 דקות מכל צד.
  6. פורסים את הטורטיות מורחים שמנת שמים את החביתה מגלגלים וחותכים לפרוסות.
  7. מחזקים בקיסמי שיניים. מגישים עם סלט.

 

מלבי שוקו

המרכיבים

  • 3 כוסות חלב
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אבקת קקאו ממותקת
  • בננה חתוכה לטבעות
  • סירופ מייפל
  • פתיתי קוקוס

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את החלב, הקורנפלור ואבקת הקקאו. מערבבים היטב על אש נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  2. מוזגים לכוסות גבוהות, מכניסים לקירור.
  3. מוציאים, מקשטים בפירות, סירופ ממותק וקוקוס.