פילה לברק על פולנטה טרייה וחמאת מקדמיה
המרכיבים
- 1 פילה לברק נקי מעצמות
- שמן זית בתרסיס
לפולנטה
- 6 קלחי תירס טרי
- כוס חלב חם
- 80 גרם חמאה
- 50 מ"ל מי סוכר
לחמאת אגוזי המקדמיה
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם אגוזי מקדמיה
- 1 כפית טימין
אופן ההכנה
- חולטים את התירס במים מפרידים את הגרעינים וטוחנים במעבד מזון. מעבירים דרך מסננת.
- מעבירים את התירס לסיר ומוסיפים את החלב, ומי הסוכר, מבשלים מעט ואז מוסיפים את החמאה.
- מצפים את הפילה בשמן זית בתרסיס, זורים מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-7 דקות.
- ממיסים את החמאה עד שמגיע למצב של "שרוף", מוסיפים את אגוזי המקדמיה והטימין ומעט מלח.
- הרכבת המנה: יוצקים את הפולנטה על צלחת, מעל מניחים את הדג ומעל את רוטב המקדמיה, מקשטים בעלי רוקט ומגישים.
מאפינס שוקולד ודובדבני אמרנה
המרכיבים
למאפינס
- 50 גרם דובדבני אמרנה קצוצים
- 250 גרם קמח תופח
- 25 גרם אבקת קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 175 גרם סוכר
- 200 מ"ל חלב
- 2 ביצים טרופות
- 100 מ"ל שמן
- 75 גרם שוקולד צ'יפס
לרוטב
- 100 גרם פטל טרי
- 2 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות מיץ תפוזים
- עלי נענע, לקישוט
אופן ההכנה
- המאפינס: מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
- ממלאים מנג'טים בתערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות.
- הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד המאפינס. מקשטים בעלי נענע.
קינוח שוקולד לבן ונקטרינות
המרכיבים
- 100 גרם שוקולד לבן
- 7-8 ביסקוויטים
- 2-3 נשיקות מרנג
- 3 פרוסות נקטרינה
- גביע שמנת חמוצה
- 1 כפית דבש
אופן ההכנה
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים באמצעות מערוך או פטיש שניצלים ומניחים כשכבה ראשונה בכוס.
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
- מערבבים את השוקולד המומס עם השמנת החמוצה ומורחים כשכבה מעל הביסקוויטים.
- מניחים 2-3 נשיקות מעל השוקולד המומס ומכסים בשכבת שוקולד נוספת.
- חותכים את הנקטרינה לריבועים קטנים ומניחים מעל.
- מפזרים מעט מפירורי הביסקוויטים לעיטור.
- מעטרים עם מעט דבש מלמעלה.
קינוח שכבות של בננות, ביסקוויטים וקרם וניל
המרכיבים
- 2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ג)
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 180 גרם ביסקוויטים
- 40 גרם אגוזים מרוסקים
- חלב
- נס קפה
- 2 כפות שוקולית
- 2 בננות
- 5 כפות סוכר
- סירופ שוקולד לעיטור
- 2 דובדבנים
אופן ההכנה
- מקציפים שמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג.
- מכינים כוס נס קפה (מערבבים כפית נס קפה עם 3/4 כוס מים חמים ומוסיפים חלב).
- טובלים את הביסקוויטים בכוס הקפה ומניחים כשכבה ראשונה בתבנית.
- מורחים את הקצפת שהוכנה מהשמנת המתוקה והאינסטנט פודינג מעל הביסקוויטים.
- מרסקים מעט אגוזים.
- מפזרים מעט שוקולית ואגוזים מעל שכבת השמנת ומניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים. ממשיכים כך עוד שכבה או שתיים, וביניהן אגוזים ושוקולית.
- מניחים צלחת גדולה מעל התבנית עם עוגת הביסקוויטים והופכים את העוגה על צלחת
- מניחים את הבננות שלמות על העוגה.
- מקציפים את מיכל השמנת השני עם 5 כפות הסוכר ומפזרים את הקצפת מעל הבננות בעזרת שקית זילוף.
- מקשטים עם סירופ השוקולד ובאמצע דובדבנים.