קנלוני תרד עם ריקוטה ותרד בסלסת עגבניות
המרכיבים
- 1 חבילה קנלוני מיובש מוכן למילוי
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל יבש קצוץ
- 2 שיני שום
- 1 חבילה תרד, שטוף, מיובש וקצוץ
- 1 גביע גבינת ריקוטה
- 1 קופסה טונה בשמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב
- 500 גרם עגבניות שרי פרוסות לעיגולים
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- חופן בזיליקום קצוץ
- 1/2 כפית טימין קצוץ
- קורט מלח
- 1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
- מטגנים בשמן זית בצל קצוץ, שום ותרד, במשך 3-2 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת ריקוטה וטונה. מערבבים היטב וממלאים את גלילי הקנלוני.
- הרוטב: מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית, יוצקים מעל הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.