הקרקע העשירה של רמת הגולן משמשת כבר שנים לגידול פירות משובחים וטעימים המגיעים בסוף לבתינו, בין אם בסוף הם הופכים ליין או לפירות יער המעטרים את קינוחינו. הילה אלפרט מגיעה לגולן בקיץ, העונה המושלמת לאיסוף פירות עסיסיים ומתוקים. היא מבקרת במטעי הדובדבן ובבתי אריזת הפירות, מתנסה בקטיף עצמי בעין זיוון ובאודם וכן מבלה באטרקציות המקומיות, מבקרת בפארק הירדן ומתקררת בעזרת אטרקציות מים שונות, פוגשת אנשי אדמה מקומיים ומקבלת מתכון להכנת ליקר דובדבנים.