מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 1 עוף שלם

 

למלית

  • 2 כוסות אורז
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל
  • 2-3 כוסות מים
  • 100 גרם כבד קצוץ ומטוגן
  • 100 גרם צנוברים מושחמים
  • חופן פטרוזיליה

 

לבישול העוף

  • 2 מקלות קינמון
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור

 

להשחמה בתנור

  • שמן בתרסיס
  • פלפל שחור
  • בהרט

 

אופן ההכנה

  1. מחלקים את האורז, התבלינים והמים לשני סירים: בסיר אחד מבשלים את האורז חצי בישול בלבד למילוי העוף, ובסיר השני בישול מלא להגשה.
  2. מוסיפים לאורז שעבר חצי בישול את הצנוברים, הכבד והפטרוזיליה ומערבבים.
  3. ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים עם קיסמי שיניים.
  4. שמים בסיר גדול מקלות קינמון, עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור.
  5. מכניסים לסיר את העוף, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
  6. מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית צלייה. מתבלים במעט שמן ופלפל שחור ובהרט. צולים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמשחים, כרבע שעה.
  7. פורסים את העוף ומגישים עם האורז.