מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

 

למלוחייה

  • 1 ק"ג עלי מלוחייה
  • 1 בצל
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 ראש שום קלוף
  • 1 לימון
  • 1 עגבנייה בינונית שלמה
  • מלח
  • 1 ליטר ציר עוף

 

לרוטב

  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 6 שיני שום
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

 

אופן ההכנה

המלוחייה: קוצצים את עלי המלוחייה במעבד מזון. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.

  1. מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלוחייה ומערבבים.
  2. חורצים צלב בעגבנייה ומוסיפים לסיר עם המלוחייה.
  3. כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
  4. קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן. מוסיפים למלוחייה.
  5. הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן. מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחייה.