מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
למלוחייה
- 1 ק"ג עלי מלוחייה
- 1 בצל
- 3 כפות שמן
- 1/2 ראש שום קלוף
- 1 לימון
- 1 עגבנייה בינונית שלמה
- מלח
- 1 ליטר ציר עוף
לרוטב
- 2 עגבניות
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 6 שיני שום
- 1/4 צרור כוסברה
- 3 כפות שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
המלוחייה: קוצצים את עלי המלוחייה במעבד מזון. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.
- מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלוחייה ומערבבים.
- חורצים צלב בעגבנייה ומוסיפים לסיר עם המלוחייה.
- כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
- קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן. מוסיפים למלוחייה.
- הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן. מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחייה.