אראלה טהרלב בן־שחר 

"להיות רקדן זה להיות כלי מוזיקלי". תדמור (צילום: אוהד רומנו)

המפגש עם עידו תדמור מותיר אותי קצת חסרת נשימה, שלא לומר מתוסכלת. הוא מהאנשים שטורפים את העולם - מספיק ליצור, להתאמן, להופיע ולהתנדב, להתנסות גם בטלוויזיה וגם בקולנוע, לטפל בזוגות ומה לא.
"בשבילי המוזיקה היא האמנות האולטימטיבית, ולהיות רקדן זה להיות כלי מוזיקלי", אומר לי עידו תדמור כשאני שואלת אותו מהו ריקוד בשבילו. "מה שיפה בריקוד זה שזו אמנות שמשלבת את הנפש והגוף".
ואכן, תדמור מתייחס לגוף כמו אל כלי אמנותי. כמו שכנר מותח ומכוון מיתרים, משייף וממרק את הקשת – כך תדמור מקפיד על התזונה, הכושר והדיוק הפנימי.
אז איך הוא עושה את זה?

 

מאכלים שאני מתנזר מהם:
"נכון שאין לי קושי בשמירה על המשקל, אבל הביצועים והתחושות הגופניות שלי מושפעות ממה שאני אוכל. אני לא נוגע במוצרי חלב כבר שנים כי הם גורמים להיווצרות רעלים וליחה, ואני לא יכול לסבול את ההשפעה של זה על הגוף שלי. אני נמנע גם מסוכר לבן וממזונות מטוגנים, כמעט ולא שותה אלכוהול וכמובן לא מעשן. כשאני נמצא בחו"ל ואין לי ברירה אלא להיכנס לאיזו מסעדה מתחת למלון ולאכול מה שיש, אני מיד מרגיש את ההשפעה של זה על הביצועים שלי".

 

אבל אני כן אוכל:
"בשר והרבה פירות וירקות. אני אוכל שלוש ארוחות גדולות ביום ועוד כמה ארוחות ביניים, ואני כבר מכיר את המקומות בעיר שבהם אני יכול לאכול אוכל בריא. והכי חשוב - אני מנסה לשתות הרבה מים".


החטאים שלי:
"בעיקרון אני די פנאטי, והמשמעת העצמית שלי גבוהה מאוד. אבל הגדרתי את יום שבת כ'יום הקלקולים', ואני מרשה לעצמי לאכול איזו עוגה או קינוח".

 

כושר: 
"אני הולך לחדר כושר כחמש פעמים בשבוע (מלבד בשבועות של הופעות). אני עושה שם פילאטיס, וטריידמיל, וגם פעילויות שנועדו לפתח את פלג הגוף העליון שלא תמיד מתפתח באימונים הרגילים של הריקוד, כמו משקולות".


טיפוח:
"האמת היא שאני לא מקפיד על שגרת טיפוח, אבל אני עובד קשה והרבה עם הגוף (ועם הנפש)".

 

מעצבן אותי:
"צביעות, זיוף, מלאכותיות, אנשים שלא מחוברים לעצמם ומתנהגים במעין דיפלומטיות".


 

לא אוותר על:
"על זמן איכות עם בן זוגי, שלו לבן. כיוון ששנינו עובדים קשה מאוד, אני יודע שאני צריך להגן על הזמן שלנו יחד במודע ובמכוון, ואני מקפיד על כך בצורה נחרצת".

טורף את העולם. תדמור (צילום: אוהד רומנו)

אז איך באמת נראה סדר היום של עידו תדמור? בערך כך:
07:30 - השכמה והתארגנות (דווקא אני קמה מוקדם יותר).
09:00־10:30 - אימון ברמה גבוהה בטכניקה של בלט קלאסי, יחד עם רקדנים נוספים.
10:30־11:00 - הפסקה קצרה
11:00־14:00 - חזרות על הרפרטואר של ההופעות שרצות באותה התקופה.
14:30־17:30 - חזרות על רפרטואר חדש של הופעות בהתהוות.
18:00־23:00 - הפעילות בשעות אלה בכל יום, למשל:
* אם יש הופעה, הערב מוקדש לה.
* פעמיים בשבוע, מלמד בחיפה ובבאר שבע (בבאר שבע משמש תדמור כמנהל פרויקט התנדבות לטיפוח נוער, מטעם קרן מיראז').
* ביתר הימים, מתאמן בחדר כושר.