אנחנו עדים למהפכה של ממש. את כל הדברים שפעם קיטרו עליהם בשקט בשיחות הסלון – אומרים עכשיו בקול רם בהפגנות. אני שמחה, כי זו הזדמנות טובה גם להפסיק להעמיד פנים שאנחנו ממש נהנים להכין הרים של אוכל בכל פעם שמזמינים חברים.

אני עומדת לפניכם – פולנייה חמצמצה ונרגנת – ואומרת לכם את האמת: נמאס לי מהעמדת הפנים הזו. כמארחת אובססיבית-קומפולסיבית במיל' אני חייבת לשתף אתכם בתחושת התסכול של מארחים שעדיין תקועים בשלב ההוא. התחרותיות הטבעית שלהם תפחה לממדים מפחידים, והמטרה (להוציא לכולם את העיניים) מקדשת בשבילם את האמצעים (להוציא לעצמם את המיץ). לכן, הם לא רואים אור יום ארבעה ימים ומכינים הרים של אוכל – ואז אתם מסרבים לאכול אותו בכל מיני תואנות. אתם מבינים את השבר? וממש לא אכפת להם שיש לכם בעיות כולסטרול או שאתם בדיאטה.

לכן אני מתחננת: בואו נרד כולנו מהעץ הזה. בואו נשב בשדרה (אם עוד יש מקום ליד האוהלים) ונתחיל בהידברות כנה; בואו נגיד את האמת: כולנו בדיאטה, כולנו צריכים לשמור ולאף אחד מאתנו אין תקציב כדי להכין המון אוכל ואחר כך לזרוק אותו. אני מקווה שכל האירוחים המטורפים, אלה שכוללים עשרות מנות וסלטים, יהיו בקרוב נחלת העבר. אימפריות נופלות, כמילות השיר של מאיר גולדברג, נופלות קודם כל בסלון.

אז בפעם הבאה, במקום להעמיס על השולחן הר של עוגות, הכינו קינוח אחד – שווה, איכותי וגם קל להכנה - שיפייס גם את האורחים הבררנים ביותר. והעובדה שייקח לכם להכין את המוס הזה פחות זמן מלקטר עליו – מצדיקה את המאמץ.

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מוס שוקולד פשוט-פשוט

 

מרכיבים

• 200 גרם שוקולד מריר

• 2 מכלי שמנת להקצפה (טרייה, עמידה או פרווה)

• 6 כפות ליקר (בטעם תפוזים, קפה או אגוזים)

• 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערה את השוקולד ומחצית מכמות השמנת. ממיסים במיקרוגל בהדרגה: מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין. לחלופין, אפשר להמיס את השוקולד והשמנת בסיר מעל להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד (אחרת השוקולד יישרף).

2. מוסיפים לשוקולד המומס את הליקר ומערבבים היטב.

3. מכסים ומניחים במקרר כמה שעות, עד שנוצר קרם סמיך ויציב (גנאש). אם ממהרים, אפשר להסתפק בקירור השוקולד עד לטמפרטורת החדר.

4. מקציפים את השמנת הנותרת לקצפת. שומרים בצד 1/2 כוס קצפת לקישוט. את יתרת הקצפת מקפלים בעדינות לתוך הגנאש, ליצירת מוס אוורירי.

5. יוצקים לכוסות הגשה אישיות ומקשטים בשארית הקצפת ובמעט אגוזים.

6. שומרים בקירור עד להגשה.

7. אוכלים רק עם מי שאוהבים.

 

עוד על המופע "עשרת הדיברות למארחת השפויה" - באתר של תמי סירקיס