הקינואה עשירה בחומצות האמינו החיוניות, ולכן נחשבת לחלבון איכותי. כמו כן, מדובר במנה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיום. התוצאה היא מנה שמומלצת לתפריט השבועי גם בקרב אלה שאינם בהכרח צמחונים. ניתן להגיש את הסלט חם או קר, כרצונכם - הוא טעים באותה מידה.

 

מרכיבים (ל-4-5 מנות)

 

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים.
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות.
  • 1 כף שמן קנולה.
  • 250 גרם קינואה.
  • מלח, פלפל וכורכום.

 

הוראות הכנה

 

1. מאדים את הבצל והבטטה בסיר על אש בינונית. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את השמן. מערבבים ומשאירים על האש עוד דקה-שתיים.

2. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב.

3. מוסיפים מים, כך שהמים יכסו את הקינואה בעוד סנטימטר.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומכסים את הסיר.

5. משאירים על האש 25-30 דקות, עד שהקינואה יבשה ואין יותר נוזלים.

 

ערכים תזונתיים (לכל הסלט)

 

אנרגיה: 1248 קלוריות.

חלבון: 40.3 גרם.

שומן: 25.2 גרם.

סיבים תזונתיים: 23 גרם.

 

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם