מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 2 עופיונים במשקל 150 גרם כל אחד
- 4 כפות שמן זית
- 1 ענף רוזמרין מופרד לעלים
- 1 כף אריסה
- מיץ לימון
- 4 כפות לימונים כבושים
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה
- מניחים את העופיונים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל עלי רוזמרין.
- מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה, עד שהעופיונים מבושלים.
- מערבבים לימונים כבושים עם אריסה ומיץ הלימון. מורחים את העופיונים מכל הצדדים ברוטב ומגישים.