מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים

  • 2 עופיונים במשקל 150 גרם כל אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ענף רוזמרין מופרד לעלים
  • 1 כף אריסה
  • מיץ לימון
  • 4 כפות לימונים כבושים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את העופיונים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל עלי רוזמרין.
  2. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה, עד שהעופיונים מבושלים.
  3. מערבבים לימונים כבושים עם אריסה ומיץ הלימון. מורחים את העופיונים מכל הצדדים ברוטב ומגישים.