מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

  • 130 גרם סוכר
  • תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון
  • 6 גרם אבקת אפייה
  • 5 גרם מלח
  • 175 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כף חלב
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם פצפוצי שוקולד
  • 1 תפוח עץ ירוק מגורר גס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים ביצה, חלב ומיץ תפוזים ומערבבים 2 דקות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים בערבוב איטי את החמאה המומסת.
  4. מקפלים פנימה את התוספות (תפוח עץ ופצפוצי שוקולד).
  5. מחלקים לכוסות נייר ואופים ב-210 מעלות במשך 15 דקות.

 

טיפים

  • חשוב לערבב את החומרים במשך שתי דקות על מנת לקשור אותם היטב – פעולה זו מגבירה את לחות המאפינס.
  • אפשר להחליף את פצפוצי השוקולד בתוספות אחרות במשקל זהה.
  • יש לקחת בחשבון שזמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לגודל התבנית.