מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
- 130 גרם סוכר
- תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון
- 6 גרם אבקת אפייה
- 5 גרם מלח
- 175 גרם קמח
- 1 ביצה
- 1 כף חלב
- 3 כפות מיץ תפוזים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם פצפוצי שוקולד
- 1 תפוח עץ ירוק מגורר גס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים ביצה, חלב ומיץ תפוזים ומערבבים 2 דקות במהירות בינונית.
- מוסיפים בערבוב איטי את החמאה המומסת.
- מקפלים פנימה את התוספות (תפוח עץ ופצפוצי שוקולד).
- מחלקים לכוסות נייר ואופים ב-210 מעלות במשך 15 דקות.
טיפים
- חשוב לערבב את החומרים במשך שתי דקות על מנת לקשור אותם היטב – פעולה זו מגבירה את לחות המאפינס.
- אפשר להחליף את פצפוצי השוקולד בתוספות אחרות במשקל זהה.
- יש לקחת בחשבון שזמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לגודל התבנית.