מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 1 חבילה בצק עלים (קנוי)
לקרם פטיסייר
- 250 מ"ל חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 75 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- 6 חלמונים
- 60 גרם קורנפלור
- 25 גרם חמאה
לקרם הפיסטוק
- 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
- 25 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
לקישוט
- פיסטוקים
- אבקת סוכר
- 20 תותים פרוסים
אופן ההכנה
- הבצק: מרדדים בצק עלים קנוי לגודל תבנית אפייה, מחוררים מעט בעזרת מזלג.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומעל מניחים מגש שימנע מהבצק לתפוח.
- אופים ב170- מעלות כ-20 דקות.
- מצננים וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.
- קרם פטיסייר: מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ומקל וניל.
- טורפים קלות בקערה נפרדת חלמונים וקורנפלור.
- תוך טריפה מתמדת יוצקים את החלב הרותח לתוך תערובת הביצים בזרם דק ואיטי. מחזירים את התערבות לאש ומערבבים עד הסמכה.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים ומצננים. מכסים בניילון נצמד.
- קרם הפיסטוק: מניחים בקערה את קרם הפטיסייר הקר. מוסיפים את הקצפת ואת מחית הפיסטוק ומקפלים בעדינות עד לאיחוד. מעבירים לשק זילוף.
- הרכבת המנה: על כל ריבוע בצק מורחים קרם פיסטוק, מסדרים מעליו תותים וחוזר על כך שלוש פעמים – כך שמתקבלות שלוש שכבות. מפזרים מעל פיסטוקים
- ואבקת סוכר.