טירוף המערכות לקראת אירוח מתחיל כבר בשלב הקניות. כשהאירוח עוד מרגיש רחוק, ונראה לנו שיש לנו את כל הזמן שבעולם, אנחנו מפליגים על ספינת הפנטזיות וחושבים מה נכין, נבשל ונאפה. רובנו לא יודעים היכן לעצור ומפעילים כלל אצבע פשוט: "אם יש ספק – אין ספק. בוא נקנה עוד משהו ליתר ביטחון".

זו המלכודת הראשונה. אנחנו מתחילים לקנות בלי תכנון מוגדר ולפני שגיבשנו תפריט ברור – כשאנחנו בונים על האינטואיציה הטובה שלנו ועל כך ש"נזרום בסבבה והכל יהיה אחלה". וזה כמובן לא קורה. בכל תחנה שבה אנחנו קונים עוד משהו אנחנו כאילו שוכחים מה קנינו בתחנה הקודמת – ומחשבים שוב ושוב כמויות, כאילו כל האורחים שלנו יאכלו מהכל. הדבר לעולם אינו כך.

בואו נשים על השולחן שתי חתיכות אמת, שלשמחתי פחות ופחות אנשים מתביישים להגיד בקול רם: חלק מאתנו נמצאים באוברווייט - וחלק באוברדרפט. אף אחד מאתנו לא יכול להשתולל עם הוצאות כספים מיותרת והעמסה של קלוריות מיותרות לא פחות.

אני מבינה את הלוגיקה: "שאני אצא קמצנית? אני??! שעלי ירכלו מאחורי הגב של אני עצלנית? עלי??!" את מעדיפה להוציא לכל האורחים את העיניים, להרוס לך ולהם את הדיאטה ולשבש באופן קיצוני את המאזן בחשבון הבנק – רק שלא יגידו.

דווקא בקיץ, כשכל כך חם, יש לכם הזדמנות לתרגל אירוחים צנועים וקלילים יותר. ראשית, הזמינו רק קבוצה קטנה של חברים – שניים שלושה זוגות, שיסתדרו היטב בחדר ממוזג. מניסיוני, בחבורה קטנה נוצרת דינמיקה קבוצתית של שיחה וקשב, שמחליפים את משחקי הבליסה הבלתי פוסקים.

שנית, החליטו שבאופן עקרוני אתם לא מחממים תנור, כדי לא לחבל בפעולת המזגן; ושאתם מצננים את האורחים וגם משמחים אותם בתחילת הערב עם בקבוק יין טוב או קווה קרה (כי משם הכל זורם הרבה יותר יפה).

השלב השלישי הוא הכרה בעובדה שכולם נמצאים בעיצומה של דיאטה, וישמחו מאוד לא לעמוד בפני מזנון עמוס בפיתויים. אפשר גם להחליט שכל זוג יביא משהו – דבר שיקל עליכם מאוד.

הנה מתכון שלא יעלה לכם יותר מדי קלוריות, זמן או כסף – ויהפוך כל אירוח ליותר מיוחד:

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

סלט ירוקים ופיצוחים

 

מרכיבים (10-8 מנות)

 

לסלט

• 1 צרור פטרוזיליה

• 1 צרור עירית

• 1 צרור נענע

• 1/2 צרור ריחן

• 1/2 צרור רוקט

• 1/2 צרור כוסברה

• 1 שקית עלי חסה ו/או בייבי

• 100 גרם חמוציות

• 100 גרם קוביות משמשים מיובשים

 

לרוטב

• 1/2 כוס שמן זית

• 1/4 כוס מיץ לימון טרי

• 2 כפות חומץ בלזמי

• 1/2 כף סוכר

• מלח

• פלפל שחור

 

"פיצוחים למעלה"

• 100 גרם שקדים

• 100 גרם אגוזי מלך

• 100 גרם גרעיני חמניות קלויים

 

אופן ההכנה

1. שוטפים ומייבשים היטב את כל עשבי התיבול והחסה. קוצצים דק ומעבירים לקערת הגשה גדולה. מוסיפים לסלט את החמוציות והמשמשים.

2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מכסים ומניחים שעה לפחות במקרר.

3. רגע לפני ההגשה מוסיפים לסלט את הפיצוחים (שלמים או קצוצים גס).

 

עוד על המופע "עשרת הדיברות למארחת השפויה" - באתר של תמי סירקיס