ניסואז טונה

המרכיבים 

לירקות הקלויים

  • 200 גרם עגבניות שרי
  • 3 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לעיגולים דקים
  • 1 ראש שום טרי
  • 300 גרם שעועית ירוקה
  • 2 בצלים סגולים קלופים ופרוסים לטבעות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות

 

לכדורי הטונה

  • 2 קופסאות טונה בשמן זית
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 לימונים סחוטים
  • 2 כפיות שמן זית
  • פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

לסיום המנה

  • 1 כפית גרידת לימון
  • חופן נענע טרייה

 

אופן ההכנה

  1. קולים את כל הירקות בתנור עם מעט שמן זית ומלח.
  2. מעבירים את הטונה למעבד מזון, מעבדים ותוך כדי עיבוד מוסיפים ג'ינג'ר, פטרוזיליה, מיץ לימון, שמן זית ומעט מלח ופלפל. מפסיקים את פעולת המעבד ומוסיפים פירורי לחם עד שהתערובת הופכת מוצקה יחסית ונוחה לעיבוד.
  3. יוצרים מתערובת הטונה כדורים קטנים (במשקל של כ-30 גרם), מסדרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים במשך 6 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
  4. הגשה: מסדרים את הירקות הקלויים על הצלחת ומניחים מעל את כדורי הטונה האפויים. מפזרים מעל גרידת לימון ונענע קצוצה ומגישים.