מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

 

המרכיבים

  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (150 גרם) קמח שיפון
  • 3 כוסות (600 גרם) מים
  • 2 כפיות (20 גרם) מלח
  • 1 שקית (10 גרם) משפר אפייה
  • 1/2 שקית (25 גרם) שמרים
  • 2 כפות פולנטה (קמח תירס)

 

לממרח עגבניות

  • 2 שיני שום
  • 250 גרם עגבניות מיובשות
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 עלי בזיליקום
  • קורט מלח
  • פלפל שחור

 

גבינות ארומטיות

  • 250 גרם גבינת פיקורינו

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים במהירות איטית את הקמחים ,"משפר האפייה" והמים במיקסר עד קבלת בצק אחיד כ-5 דקות, מניחים כחצי שעה בקערת המיקסר.
  2. בינתיים מעבדים את חומרי ממרח העגבניות בבלנדר/מעבד מזון לממרח אחיד. מניחים במקרר.
  3. אחרי חצי שעה מכניסים את השמרים ומתחילים "ללוש" כ-5 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית. מוסיפים את המלח.
  4. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ומחלקים ל- 9 יח' שוות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים ע"ג שולחן העבודה לחצי שעה.
  5. פותחים כל יח' בצק למלבן ארוך בגודל התבנית, מורחים בממרח עגבניות ומפזרים את הגבינה. מתפיחים כשעה.
  6. מחממים תנור ל- 220 מעלות, אופים כ-12-14 דקות. מברישים מעט בשמן זית מיד כשיוצאים מהתנור.