מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
- 5 כוסות (700 גרם) קמח לבן
- 1 כוס (150 גרם) קמח שיפון
- 3 כוסות (600 גרם) מים
- 2 כפיות (20 גרם) מלח
- 1 שקית (10 גרם) משפר אפייה
- 1/2 שקית (25 גרם) שמרים
- 2 כפות פולנטה (קמח תירס)
לממרח עגבניות
- 2 שיני שום
- 250 גרם עגבניות מיובשות
- 3 כפות שמן זית
- 5 עלי בזיליקום
- קורט מלח
- פלפל שחור
גבינות ארומטיות
- 250 גרם גבינת פיקורינו
אופן ההכנה
- מערבבים במהירות איטית את הקמחים ,"משפר האפייה" והמים במיקסר עד קבלת בצק אחיד כ-5 דקות, מניחים כחצי שעה בקערת המיקסר.
- בינתיים מעבדים את חומרי ממרח העגבניות בבלנדר/מעבד מזון לממרח אחיד. מניחים במקרר.
- אחרי חצי שעה מכניסים את השמרים ומתחילים "ללוש" כ-5 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית. מוסיפים את המלח.
- מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ומחלקים ל- 9 יח' שוות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים ע"ג שולחן העבודה לחצי שעה.
- פותחים כל יח' בצק למלבן ארוך בגודל התבנית, מורחים בממרח עגבניות ומפזרים את הגבינה. מתפיחים כשעה.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות, אופים כ-12-14 דקות. מברישים מעט בשמן זית מיד כשיוצאים מהתנור.