מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

 

המרכיבים (לכ-50-40 עוגיות)

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
  • 1 כף חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה XL
  • 80 גרם (2/3 כוס) שיבולת שועל דקה
  • 100 גרם (1 כוס פחות כף) שקדים טחונים גס
  • 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד.
  3. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה.
  4. מוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל.
  5. מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ושקדים.
  6. מזלפים (או מניחים בעזרת 2 כפיות) לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוגיות בגודל זהה במרווח של 3 ס"מ זו מזו, כיוון שהעוגיות מתרחבות באפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות, מצננים ומכניסים מיד לקופסה.