עוף אפוי עם אורז (צילום: אסנת לסטר)
עוף אפוי עם אורז (צילום: אסנת לסטר)

 

לתוכנית "סיר לשבת" מתקשר מדי פעם מאזין כשבפיו תלונה: "העוף שאשתי מכינה לא טעים לי! אולי תוכלו לתת לי מתכון מוצלח לעוף כדי שלאחר כל כך הרבה שנות נישואים יהיה לי טעים"?

מיד לאחר שיחה שכזאת הטלפון באולפן מתחיל לצלצל ללא הפסקה, ואנחנו מקבלים כל כך הרבה מתכונים שאפשר למלא אתם ספר שלם על עוף. בחרתי להביא לכם שני מתכונים מוצלחים במיוחד שקיבלתי ממאזינים - וגם מתכון אחד שלי, שקל מאוד להכינו והוא כולל גם אורז.

 

עוף אפוי עם אורז

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים (8 מנות)

• 1 בצל גדול פרוס גס

• 1 כוס אורז

• 4-3 כוסות מים

• 1 כף כורכום

• 1 כפית מלח

• 6-5 כרעי עוף

• 1 כף פפריקה מתוקה

• 1 כפית מלח

• 1 כפית פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית תבנית חסינת חום.

3. משטחים את האורז על גבי פרוסות הבצל.

4. מערבבים 3 כוסות מים עם הכורכום וכפית מלח ויוצקים על האורז.

5. מערבבים את הפפריקה, כפית המלח השנייה והפלפל השחור. מתבלים את העוף בתערובת התבלינים ומניחים על האורז.

6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים שעה. מדי פעם בודקים, ואם כל המים נספגו באורז והוא עדיין נראה יבש - מוסיפים כוס מים נוספת.

7. מסירים את נייר האלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.

 

עוף עם בצל ופלפלים

 

   (צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של ורדית קורן מנצרת עלית.

 

מרכיבים

• 1/4 כוס שמן

• 2 בצלים קלופים, פרוסים ומופרדים לטבעות

• 3 שיני שום כתושות

• 4 פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות

• 1 כפית מלח

• 1/2 כפית פלפל שחור

• 4 כפות מרק עוף (לא אבקה – המרק עצמו!)

• 2 כפות רוטב סויה

• 300 גרם בשר עוף שבושל במרק, ללא העצמות, חתוך לחתיכות (אפשר להכין את המרק לפי המתכון שנתתי כאן לפני כמה חודשים)

 

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן הופכות לרכות ושקופות.

2. מוסיפים את השום ואת הפלפלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 5 דקות.

3. מוסיפים את התבלינים, את נוזלי המרק ואת רוטב הסויה ומערבבים.

4. מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מדי פעם מערבבים.

5. מגישים על אורז לבן.

 

עוף ממולא בפשטידת ירק

 

   (צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון אוקראיני מסורתי שנתנה רחל אדלר מהושעיה.

 

מרכיבים

 

• 2 עופות בינוניים

 

למילוי

• 1/4 כוס שמן

• 2 בצלים גדולים קצוצים

• 1 מקל סלרי קצוץ

• 1 תפוח עץ מגורר

• 1 קישוא מגורר

• 4 ביצים

• 1/2 1כוסות פירורי לחם

• 12 שזיפים מיובשים מגולענים

• 1 כפית מלח

• 1 כפית פלפל שחור טחון

• 3 כפות פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.

3. מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב.

4. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים לתערובת הבצל המטוגן את כל שאר מרכיבי המילוי. המילוי צריך להיות יציב כמו תערובת לקציצות. אם הוא אינו מספיק יציב, אפשר להוסיף לו עוד פירורי לחם. במקרה כזה כדאי גם לבדוק את הטעם ולתקן את התיבול אם צריך.

5. ממלאים את חלל העופות. את שארית המילוי מכניסים בין עור העוף לבשרו.

6. מניחים את העופות בתבנית אפייה ואופים כשעה ורבע או קצת יותר.

7. בזמן ההגשה פורסים את העוף באמצעות סכין משונן – העצמות מתרככות באפייה, כך שהחיתוך אמור להיות קל.

 

אסנת לסטר מגישה את התוכנית ''סיר לשבת '', המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00