מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

לרולדה

  • 6 חלמונים
  • 100 גרם מרציפן
  • 30 גרם סוכר
  • וניל
  • מלח
  • לימון מגורד
  • 6 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • 175 גרם קמח

 

למלית תותי שדה

  • 300 גרם תותי שדה טריים נקיים, שטופים ומחולקים לרבעים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1/4 תפוז מגורד

 

לקצפת

  • 600 גרם שמנת מוקצפת
  • 150 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל

 

למילוי

  • 200 גרם ריבת תות שדה

 

לציפוי וקישוט

  • 200 גרם שוקולד לבן מומס (בחום הגוף)
  • תותי שדה

 

אופן ההכנה

  1. רולדה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרככים את המרציפן עם מעט חלמון. מקציפים את כל החלמונים עם מרציפן, סוכר וחומרי טעם לקצף יפה.
  2. מקציפים בנפרד חלבון ומוסיפים סוכר בהדרגה. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החלמון. מקפלים את הקמח פנימה.
  3. מורחים את התערובת על נייר אפייה ומשטחים לעובי 1 ס"מ. אופים כ-5 דקות בערך.
  4. מוציאים מהתנור לצינון. מפזרים סוכר והופכים על ניייר אפייה נוסף.
  5. מלית תותי שדה: מערבבים את כל המרכיבים.
  6. קצפת: חותכים את מקל הווניל לאורך ומגרדים את גרגרי הווניל לתוך השמנת. מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר והווניל לקצף יציב.
  7. הרכבת הרולדה: הופכים את הרולדה וקולפים את הנייר הדבוק אליה. מורחים על הרולדה את ריבת תות ומעליה את הקצפת בשכבה אחידה (משאירים מעט קצפת לציפוי).
  8. מפזרים את התותים המושרים על הקצפת - אפשר לטפטף מעט מהמיץ שנוצר על הקצפת.
  9. מגלגלים את הרולדה יחד עם המלית, עוטפים בנייר אפייה ומקפיאים כשעה.
  10. מוציאים את הרולדה מהמקפיא, משחררים מהנייר, מורחים את הקצפת הנותרת ומקפיאים שוב ל-30 דקות.
  11. ציפוי וקישוט: מורחים את השוקולד הלבן על רדיד אלומיניום בגודל שיספיק לעטוף את הרולדה, מניחים את הרולדה הפוך על הרדיד. עוטפים את הרולדה עם הרדיד ותוך כדי פעולת העטיפה. מקמטים ומהדקים את הרדיד היטב. מקפיאים שוב ל-30 דקות.
  12. משחררים מהרדיד ומקשטים בתותי שדה.

 

טיפים

  • יש לרכך את המרציפן והחלמון למרקם חלק לחלוטין.
  • יש להקפיד לחמם את השוקולד הלבן אך ורק לחום הגוף.
  • אין לייבש את בסיס הרולדה באפייה, אלא לאפות בדיוק לפי ההוראות.