מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

לבצק הרולדה

  • 6 חלמונים
  • 100 גרם מרציפן
  • 30 גרם סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידת לימון
  • 6 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • 175 גרם קמח

 

מלית מוס לימון-יין

  • 1 מקל וניל
  • 150 גרם יין לבן יבש
  • 60 גרם מיץ לימון
  • 2 לימונים מגוררים
  • 160 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 300 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
  • 10 גרם אבקת ג'לטין
  • 60 גרם מים קרים

 

אופן ההכנה

  1. רולדה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרככים את המרציפן עם מעט חלמון.
  2. מקציפים את החלמונים עם מרציפן, סוכר וחומרי טעם לקצף יפה.
  3. מקציפים בנפרד חלבון ומוסיפים סוכר בהדרגה. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החלמון.
  4. מקפלים את הקמח פנימה.
  5. מורחים את התערובת על נייר אפייה ומשטחים לעובי 1 ס"מ. אופים כ-5 דקות בערך.
  6. מוציאים מהתנור לצינון. מפזרים סוכר והופכים על ניייר אפייה נוסף.
  7. מלית מוס לימון-יין: משרים ג'לטין במים קרים למשך 30 דקות.
  8. מגרדים את תוכן מקל הווניל לתוך היין.
  9. מרתיחים בסיר יין, מיץ לימון גרידת לימון.
  10. מערבבים היטב חלמונים וסוכר ומוסיפים בזרם דק את תערובת היין- לימון.
  11. ממיסים את הג'לטין 30 שניות במיקרו ומוסיפים אותו לתערובת היין-לימון חלמון. מערבבים היטב ומניחים בצד להתייצבות.
  12. מערבבים היטב ומקפלים בעדינות את השמנת פנימה.
  13. הרכבת הרולדה: הופכים את הרולדה על נייר אפייה אחר. מקלפים את נייר האפייה הדבוק לרולדה, מורחים את מוס הלימון בשכבה עדינה, משאירים מעט בצד לציפוי. מגלגלים את הרולדה ועוטפים בנייר אפייה. מקפיאים שעה.
  14. משחררים את הרולדה מהנייר, מורחים את המוס הנותר ומקשטים בפלחי לימון מיובשים.

 

טיפים

  • יש להקפיד לא לאפות את הרולדה יותר מדי על מנת שלא תתייבש.
  • יש להמתין שמוס הלימון הבסיסי יתייצב ולערבב אותו היטב לפני שמוסיפים לו את השמנת המוקצפת.
  • חשוב להדק היטב את הרולדה אחרי הגלגול.