מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

למרק הפירות

  • 250 גרם יין מרלו
  • 150 גרם סוכר
  • 200 מ"ל מים
  • 10 גרם קורנפלור
  • 50 מ"ל מים
  • 1/4 לימון מגורד
  • 1/4 תפוז מגורד
  • 1/4 כפית א. קינמון
  • 100 גרם דובדבנים
  • 100 גרם פטל אדום
  • 100 גרם פטל שחור
  • 100 גרם אוכמניות

 

לקרם אנגלייז

  • 4 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 1/2 מקל וניל
  • 200 גרם חלב
  • 50 גרם שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. מרק הפירות: מרתיחים בסיר יין, 200 מ"ל מים, סוכר, גרידת לימון ותפוז ואבקת קינמון.
  2. ממיסים בקערה נפרדת קורנפלור עם 50 מ"ל מים. כשהנוזל בסיר רותח, מוסיפים אותו לקורנפלור המומס. מחזירים לסיר לבישול נוסף.
  3. מוסיפים את הפירות ומערבבים. מקררים 12 שעות או במשך הלילה.
  4. קרם אנגלייז: מערבבים היטב בקערה חלמונים עם סוכר ותוכן מקל הווניל.
  5. מרתיחים בסיר חלב ושמנת. מוסיפים את תערובת החלב-שמנת לתוך החלמונים ומערבבים היטב.
  6. מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה קטנה ל-82 מעלות. מורידים מהאש ומערבבים דקה נוספת. מקררים 4 שעות.
  7. הרכבת המנה: מחלקים קרם אנגלייז לכוסות. יוצקים במרכז כל כוס ממרק הפירות.

 

טיפים

  • מרק הפירות חייב להיות קר מאד בעת הגשה כדי להדגיש את טעם הפרי.
  • יש לסנן את המיץ מפירות היער לפני שמוסיפים אותם למרק המבושל.
  • יש להקפיד לערבב היטב את תערובת החלמונים-חלב של קרם האנגלייז בעת החימום כדי לא לקבל חביתה.