מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
למרק הפירות
- 250 גרם יין מרלו
- 150 גרם סוכר
- 200 מ"ל מים
- 10 גרם קורנפלור
- 50 מ"ל מים
- 1/4 לימון מגורד
- 1/4 תפוז מגורד
- 1/4 כפית א. קינמון
- 100 גרם דובדבנים
- 100 גרם פטל אדום
- 100 גרם פטל שחור
- 100 גרם אוכמניות
לקרם אנגלייז
- 4 חלמונים
- 100 גרם סוכר
- 1/2 מקל וניל
- 200 גרם חלב
- 50 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מרק הפירות: מרתיחים בסיר יין, 200 מ"ל מים, סוכר, גרידת לימון ותפוז ואבקת קינמון.
- ממיסים בקערה נפרדת קורנפלור עם 50 מ"ל מים. כשהנוזל בסיר רותח, מוסיפים אותו לקורנפלור המומס. מחזירים לסיר לבישול נוסף.
- מוסיפים את הפירות ומערבבים. מקררים 12 שעות או במשך הלילה.
- קרם אנגלייז: מערבבים היטב בקערה חלמונים עם סוכר ותוכן מקל הווניל.
- מרתיחים בסיר חלב ושמנת. מוסיפים את תערובת החלב-שמנת לתוך החלמונים ומערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה קטנה ל-82 מעלות. מורידים מהאש ומערבבים דקה נוספת. מקררים 4 שעות.
- הרכבת המנה: מחלקים קרם אנגלייז לכוסות. יוצקים במרכז כל כוס ממרק הפירות.
טיפים
- מרק הפירות חייב להיות קר מאד בעת הגשה כדי להדגיש את טעם הפרי.
- יש לסנן את המיץ מפירות היער לפני שמוסיפים אותם למרק המבושל.
- יש להקפיד לערבב היטב את תערובת החלמונים-חלב של קרם האנגלייז בעת החימום כדי לא לקבל חביתה.