שם המופע שלי הוא אמנם "עשרת הדיברות למארחת השפויה", אבל האמת חייבת להיאמר שלפעמים המג'נון הוא דווקא בעל הבית. כן, כן אתה - זה שיושב בכורסה שלו ומעיר (ככה בקטנה ובשקט): "מה, זה כל מה שאת מכינה?" חלק מהגברים הם שותפים פסיביים (עם שאלות שמעלות את הסעיף ואת המוטיבציה) ואחרים שותפים מאוד אקטיביים לטירוף המערכות – קונים ומבשלים "כדי שלא יחסר".

ימי הקיץ החמים הם ימי החסד הבודדים בשנה שבהם מתחברים הטרזנים שלנו עם הצד הבראשיתי שלהם ו(לפעמים)מכינים לנו בשר על האש. בכל העולם יש לגברים משיכה בלתי מוסברת ללהבה גלויה, והיא מעוררת בהם את הדחף לזרוק עליה נתח בשר עסיסי. בדרך כלל זה קורה בחיק הטבע – בחוץ – כדי שכולם יראו (גם את החזה השעיר וגם את מיומנות הנפנוף). על ההבדלים בין בישול גברי לבישול נשי נעשו מחקרים רבים ואולי נעמיק את הדיון בהם בעתיד.

אין מה לעשות, לגבר בחיינו יש צורך לקבל אישורים חוזרים ונשנים על כך שהוא תותח, פטיש ו/או שאקל. לכן, המשפט הפשוט "כשאתה צודק – אתה צודק" יכול להיות אחד המפתחות הקלים לאושר בזוגיות. למען הסר ספק: את אומרת לו שהוא צודק, אבל עושה מה שאת רוצה...

השאלה עכשיו היא האם בדרך ל"אגו מסאז'" שלהם אנחנו נמשיך לתת להם להמשיך להרוס לנו את הסטייקים. ההכללה אינה חיננית, אני מודה, אבל רבים מהגברים שצולים בשר על האש מגישים לנו סוליות יבשושיות ושרופות בקצוות. האש תמיד חמה מדי והסבלנות תמיד קצרה מדי. משום מה גברים ליד סטייקים נכנסים לחוסר שקט - והדחף להפוך, לחתוך, למעוך, לתבל, שוב להפוך ועוד טיפה למעוך מניב תוצאות עגומות ביותר.

במסגרת התרגילים לשינוי החשיבה ודפוסי ההתנהגות אני מציעה שהמין היפה (והחכם) יביא מהבית מגש מוכן של חלקי עוף, אותם אפשר לאכול חמים מיד אחרי האפייה או קרים - כנשנוש עד שהבשר על האש יהיה מוכן (וטוב!)

שם הרוטב יזכיר לכם מה יש בו – ארבע כפות או כפיות מארבעה מרכיבים:

 

שוקיים ברוטב "ארבע על ארבע"

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מרכיבים (4 מנות)

 

1 ק"ג שוקיים או כנפיים נקיות

 

לרוטב

4 כפות ריבה (מה שיש בבית)

4 כפות רוטב ברביקיו טעים

4 כפות רוטב טריאקי או סויה

4 כפיות שום קצוץ

 

להגשה

ריחן טרי קצוץ דק, רוטב פיקנטי לפי הטעם

 

אופן ההכנה

1. מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים קלות בשמן זית תבנית אפייה לא שטוחה, ומסדרים בה את חלקי העוף.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומושחים את חלקי העוף. הופכים מצד לצד לציפוי אחיד. יוצקים 1/2 כוס מים לתחתית התבנית.

3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כ-30 דקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהעוף זהוב ומוכן.

4. לפני ההגשה מפזרים מעל את הריחן הקצוץ.

 

עוד על המופע "עשרת הדיברות למארחת השפויה" - באתר של תמי סירקיס