מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 8 ביצים
- 2-3 שקיות תה
- קליפות מ-2 בצלים
- 2 ענפי רוזמרין
- 1 ענף מרווה
- מקל קינמון
למיונז לימוני
2 ביצים
4 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
מיץ מ-2 לימונים
1/2 ליטר שמן זית
אופן ההכנה
- הביצים: מניחים ביצים בסיר, יוצקים פנימה 1 ליטר מים, מוסיפים את שקיות התה וקליפות הבצל ומבשלים על להבה נמוכה בין 4 שעות עד שהביצים הופכות חומות.
- מצננים את הביצים וקולפים.
- מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רוזמרין, מרווה ומקל קינמון ומטגנים עד שעולה עשן. מניחים את הביצים בסיר, מכסים וממתינים 5 דקות עד שהביצים יספגו את העשן.
- מיונז לימוני: מעבדים את כל חומרי המיונז במעבד מזון, למעט שמן הזית. את השמן מטפטפים בהדרגה עד שמתקבל מרקם סמיך.
- הגשה: פורסים ביצה ומגישים עם מיונז לימוני.