מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים

  • 8 ביצים
  • 2-3 שקיות תה
  • קליפות מ-2 בצלים
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 ענף מרווה
  • מקל קינמון

 

למיונז לימוני

2 ביצים

4 כפות חומץ בן יין אדום

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

מיץ מ-2 לימונים

1/2 ליטר שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. הביצים: מניחים ביצים בסיר, יוצקים פנימה 1 ליטר מים, מוסיפים את שקיות התה וקליפות הבצל ומבשלים על להבה נמוכה בין 4 שעות עד שהביצים הופכות חומות.
  2. מצננים את הביצים וקולפים.
  3. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רוזמרין, מרווה ומקל קינמון ומטגנים עד שעולה עשן. מניחים את הביצים בסיר, מכסים וממתינים 5 דקות עד שהביצים יספגו את העשן.
  4. מיונז לימוני: מעבדים את כל חומרי המיונז במעבד מזון, למעט שמן הזית. את השמן מטפטפים בהדרגה עד שמתקבל מרקם סמיך.
  5. הגשה: פורסים ביצה ומגישים עם מיונז לימוני.