מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 200 גרם טופו
  • 1 קישוא קטן חתוך לרצועות
  • 1 גזר קטן חתוך לרצועות
  • 1/4 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • רצועות סלרי / כרוב / כרובית/ ברוקולי
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • מעט רוטב סויה
  • מעט שמן לטיגון

 

להגשה

  • אורז מלא מבושל

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הטופו לרצועות בגודל 1X2 ס"מ
  2. יוצרים תערובת ממחצית מכמות השום הג'ינג'ר ורוטב הסויה ומשרים בה את הטופו לכמה דקות (אם יש זמן אפשר להכין מספר שעות קודם).
  3. מסננים את הטופו מהנוזלים (שומרים אותם בצד) ומטגנים כדקה עד להשחמה קלה במחבת.
  4. מוציאים את הטופו ומניחים בצד, מוסיפים למחבת את הירקות ואת מחצית הכמות שנותרה מתערובת השום הג'ינג'ר ורוטב הסויה. מקפיצים מספר דקות ומחזירים למחבת את הטופו ואגוזי המלך.
  5. מגישים על אורז מלא. ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ / כוסברה קצוצה.