מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 200 גרם טופו
- 1 קישוא קטן חתוך לרצועות
- 1 גזר קטן חתוך לרצועות
- 1/4 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- רצועות סלרי / כרוב / כרובית/ ברוקולי
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות
- 3-4 שיני שום קצוצות
- מעט רוטב סויה
- מעט שמן לטיגון
להגשה
- אורז מלא מבושל
אופן ההכנה
- חותכים את הטופו לרצועות בגודל 1X2 ס"מ
- יוצרים תערובת ממחצית מכמות השום הג'ינג'ר ורוטב הסויה ומשרים בה את הטופו לכמה דקות (אם יש זמן אפשר להכין מספר שעות קודם).
- מסננים את הטופו מהנוזלים (שומרים אותם בצד) ומטגנים כדקה עד להשחמה קלה במחבת.
- מוציאים את הטופו ומניחים בצד, מוסיפים למחבת את הירקות ואת מחצית הכמות שנותרה מתערובת השום הג'ינג'ר ורוטב הסויה. מקפיצים מספר דקות ומחזירים למחבת את הטופו ואגוזי המלך.
- מגישים על אורז מלא. ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ / כוסברה קצוצה.