מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 2 ביצים
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 3 חצאי פלפלים: אדום, צהוב וירוק - חתוכים לפרוסות דקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלי שיפקה גדולים , חתוכים לטבעות
  • 2-1 נקניקיות מרגז  חתוכות לנתחים
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • חופן נענע קצוצה
  • שמן זית

 

להגשה

  • טחינה
  • לחמניית בגט קטנה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  2. מוסיפים את הפלפלים המתוקים והשום ומערבבים כמה שניות.
  3. מוספים את העגבניות, ממליחים ומוסיפים פפריקה, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מערבבים ומוסיפים את פלפלי השיפקה ואת הנקניקיות מבשלים יחד כ-5 דקות.
  5. יוצרים גומות, מוסיפים לתוכן את הביצים ומפזרים עליהן מעט מלח.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהביצים עשויות.
  7. כשהביצים מוכנות מפזרים מעל נענע ומגישים לצד טחינה ולחמנייה.