עוגת אגוזים נטולת גלוטן וקלה להכנה. מכיוון שלכולנו כבר יש מיקסרים שהם "חיות רעות" אין צורך להפריד את הביצים ולהקציף לחוד את החלבונים והחלמונים.

 

מרכיבים

  • 100 גרם אגוזי מלך (או פקאן)
  • 100 גרם שקדים
  • 100 גרם קוקוס טחון
  • 1/4 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מיץ מתפוז אחד
  • 50 גרם נטיפי שוקולד מריר

 

כלים

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

אופן ההכנה

1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבניות האפייה.

2. קוצצים עד דק את האגוזים, השקדים והקוקוס במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים לאגוזים את הסוכר ומערבבים. שומרים בצד.

3. מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, אבקת האפייה ומיץ הלימון לקצף יציב.

4. מוסיפים את תמצית הווניל, הקליפה המגוררת ומיץ התפוזים. מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת נטיפי השוקולד בתנועות קיפול עדינות ומעבירים מיד לתבניות האפייה.

5. אופים במרכז התנור כ-35 דקות, רק עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא לח. טוב להשאיר את העוגה מעט לחה.

לאחר שהעוגה הצטננה לטמפרטורת החדר – לא לפני - מעבירים סכין סביב דופן התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות מהתבנית.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

גיוון

  • אפשר למרוח על העוגה שכבה דקה של גאנאש שוקולד או להספיג אותה במיץ תפוזים.