מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
1 ק"ג קמח
קורט מלח
קורט סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
1 ו-1/2 כוסות זעתר מעורב עם שומשום
אופן ההכנה
- מנפים את הקמח לתוך קערת ערבוב. מוסיפים שמרים, מלח, סוכר מערבבים.
- יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את המים ומערבבים יחד עד שמתקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה עוד מים, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
- מכסים במגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה.
- יוצרים מהבצק כדורים, משטחים ולשים אותם לעיגולים.
- יוצרים שוליים לבצק ומהדקים בעזרת האצבעות.
- מערבבים את הזעתר עם השמן למילוי.
- מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה וממלאים את עיגולי הבצק בתערובת השמן והזעתר.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד 20 דקות.