מתכון שלמדתי מלוסי זקאק, שאת המטעמים שלה אפשר לאכול ב"ביסטרו 60" ביפו.

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל
  • 1 כף גדושה של שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 כוסות (או קצת יותר) מים פושרים
  • 1 כוס שמן
  • שמן לשימון הבצק

 

לתערובת הבשר

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/4 כוס חומץ או מיץ לימון
  • 1/2 ק"ג בצל
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 עגבנייה קלופה וקצוצה, מסוננת מנוזלים
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 1 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה סומק
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה גדולה ומערבבים במשך 6-5 דקות.
  2. מורחים שמן זית בנדיבות על חלקו העליון של הבצק.
  3. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום למשך חצי שעה. בינתיים מכינים את תערובת הבשר.

 

 

תערובת הבשר

  1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה. מוסיפים את החומץ (או מיץ הלימון) ומערבבים היטב באמצעות הידיים.
  2. מאדים את הבצל במחבת רחבה במשך 6 דקות ללא שמן.
  3. מוסיפים לבשר את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים גם את העגבנייה ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי התערובת ומערבבים פעם אחרונה, עד שהתערובת אחידה.

 

עיצוב הספיחות

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. משמנים תבנית אפייה.
  3. קורצים מהבצק כדורים בגודל של משמש קטן. מניחים את הכדורים בתבנית, משטחים אותם מעט ומורחים במעט שמן בישול.
  4. מניחים מתערובת הבשר במרכז כדורי הבצק השטוחים.
  5. משמנים את הידיים ומהדקים את התערובת לבצק.
  6. אופים במשך 10 דקות לכל היותר. כשעולה מהתנור ריח מדהים - הספיחות מוכנות.
  7. כדאי לאכול את הספיחות ישר מהתנור. אפשר גם להקפיא, אבל לא כדאי. אני הכנתי המון ספיחות מק"ג קמח שלם – ואחרי שעתיים כבר לא נותרה אפילו ספיחה קטנה אחת.

 

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking