מרכיבים
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן רגיל
- 1 כף גדושה של שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 3 כוסות (או קצת יותר) מים פושרים
- 1 כוס שמן
- שמן לשימון הבצק
לתערובת הבשר
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/4 כוס חומץ או מיץ לימון
- 1/2 ק"ג בצל
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 עגבנייה קלופה וקצוצה, מסוננת מנוזלים
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 1 כפות רסק עגבניות
- 1 כף גדושה סומק
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
הבצק
- שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה גדולה ומערבבים במשך 6-5 דקות.
- מורחים שמן זית בנדיבות על חלקו העליון של הבצק.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום למשך חצי שעה. בינתיים מכינים את תערובת הבשר.
תערובת הבשר
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה. מוסיפים את החומץ (או מיץ הלימון) ומערבבים היטב באמצעות הידיים.
- מאדים את הבצל במחבת רחבה במשך 6 דקות ללא שמן.
- מוסיפים לבשר את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- מוסיפים גם את העגבנייה ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי התערובת ומערבבים פעם אחרונה, עד שהתערובת אחידה.
עיצוב הספיחות
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה.
- קורצים מהבצק כדורים בגודל של משמש קטן. מניחים את הכדורים בתבנית, משטחים אותם מעט ומורחים במעט שמן בישול.
- מניחים מתערובת הבשר במרכז כדורי הבצק השטוחים.
- משמנים את הידיים ומהדקים את התערובת לבצק.
- אופים במשך 10 דקות לכל היותר. כשעולה מהתנור ריח מדהים - הספיחות מוכנות.
- כדאי לאכול את הספיחות ישר מהתנור. אפשר גם להקפיא, אבל לא כדאי. אני הכנתי המון ספיחות מק"ג קמח שלם – ואחרי שעתיים כבר לא נותרה אפילו ספיחה קטנה אחת.
- עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking