את העבודה על הפרויקט שלו החל רמי טריף בעיר העתיקה בירושלים, אצל אחד מאומני הקליעה הבודדים שעדיין עוסקים במלאכה זו. פרויקט הגמר של טריף, המסיים בימים אלה את לימודיו ב"בצלאל", נקרא COD  - ראשי תיבות של Craft Oriented Design. הפרויקט, שנעשה בהנחייתו של פרופ' יעקב קאופמן, התחיל מנקודת המפגש שבין מלאכה לעיצוב.

 

"הקראפט ועבודת ידיים הם תחומים שמעניינים אותי", אומר טריף, יליד ג'וליס שבגליל. "חשבתי לחבר בין העיצוב העכשווי המתועש לבין הקראפט הפשוט, זה שבא מן הרחוב, שהוא זמין, מוכר ובעל קודים מזוהים ומקומיים שמאפיינים את המזרח התיכון". ואכן, כפי שהוא אומר, התוצר משמר את ערכי העשייה של מלאכה מסורתית, וממזג אותה בעיצוב חדשני מתועש להמונים. הפרויקט כולל גם שרפרף וכיסא קלוע, שאינם מוצגים כאן: התמקדנו בשלושת הכיסאות שלפנינו.

 

 

העבודה החלה בחומרים המסורתיים ועברה עד מהרה לעבודה עם מבנה פלדה וחבל סינתטי, שאיפשר גמישות, צבעוניות ובעיקר חוזק מבני. "מה שעניין אותי הם היחסים בין החוט למבנה", אומר טריף, "זו טכניקה שהשתכללה במהלך העבודה והשפיעה על הקונסטרוקציה". הקליעה נעשתה בחבל אחד מכל צבע, באורך מקורי של 300-500 מטר, וברצף שמתחיל בנקודה אחת ומסתיים בשנייה. המבנה הזוויתי של שלד הפלדה, השונה מכיסא לכיסא, עוזר לחבל להיתפס טוב יותר על גבי הכיסא ומאפשר את צורת המשחק המגוונת של הקליעה, שיוצרת מראה שונה וייחודי לכל אובייקט.

 

 
  • טכניקות וחומרים: מוט פלדה מכופף, מרותך ומצופה באבקה עם מיתר פוליפרופילן קלוע

  • מידות: 55*87*55 ס"מ , 60*88*60 ס"מ , 91*90*57 ס"מ
  • מנחה: פרופ' יעקב קאופמן

 

עוד בעבודות הבוגרים 2011