המחלקה לעיצוב תעשייתי מכליל במכללת הדסה חדשה יחסית בין בתי הספר לעיצוב בארץ. מתוך תערוכת הבוגרים שלה בחרנו מקבץ ראשון, שכולו עיצובים לילדים. ומהו עיצוב תעשייתי מכליל? כזה ששואף לאפשר לכולם גישה למוצרים ולשירותים, ללא קשר לגיל או למוגבלות.

 

הפרויקט של שחף בן אבו הוא קודם כל משחק חינני להפליא - קליפסים עשויים עץ שאוחזים את הציורים של הקטנטנים, וכמו מקימים אותם לחיים. אבל החן הוא לא הכל: בן אבו מציע להשתמש בהם ככלי אבחוני, טיפולי וחווייתי במפגשי תרפיה באמצעות דרמה. הבובות, בשילוב ציורי הילדים, מאפשרות דרך ביטוי עשירה, שניתן לשחק איתה בהתאם לצורך. בן אבו, יליד שדרות, מסביר שהפרויקט נולד מהצורך בטיפול בחוויות פוסט טראומטיות שעברו ילדי שדרות בשנים האחרונות

 

עבודת הגמר של אשל ניצן (בתמונה השנייה מלמעלה) מעודדת מגע בלתי אמצעי של ילדים עם החומר ואת סקרנותם וחקרנותם הטבעית. הדמויות במשחק עשויות יציקת אדמה, גבס, קומפוסט, פיגמנטים טבעיים וזרעים של צמחי תבלין. כשמניחים אותן על משטח לח מתחילים הזרעים לנבוט, והצמח הגדל מפורר ומפרק אט אט את הדמויות. לאחר כחודשיים, משהתפרקו הדמויות, ניתן לשתול אותו באדמה כהמשך טבעי למשחק.

 

עוד בוגרים:

רמי טריף מבצלאל עיצב כסאות חדשניים שמבוססים על קרפאט מסורתי

 

נגרות לידיים קטנות. הפרויקט של אריאל כנפו (צילום: שחר תמיר)
נגרות לידיים קטנות. הפרויקט של אריאל כנפו (צילום: שחר תמיר)

 

אריאל כנפו עיצב סדרת כלי נגרות יפים ושימושיים לילדים בני 8-12 בשם "כלי קלות" - כלים בטיחותיים במיוחד, שמעודדים את הילדים לעבודת כפיים ולעשייה עצמאית, עם כמה שפחות עזרה מהמבוגרים.

 

הפרויקט של שירה פלדי (בתמונה האחרונה למעלה) מעודד שיתוף פעולה בין שני ילדים באמצעות תנועה. המשחק מתלבש על הזרוע, ומורכב ממסלולים שבהם מתגלגלים כדורים. הילדים צריכים להחזיק ידיים ולהעביר את הכדור יחד במסלולים, בדרגות קושי משתנות ובהתאם למיקום על הזרוע. עם העלייה בקושי עולה גם רמת שיתוף הפעולה.

 

עוד עיצובים לילדים: