מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- מעט שמן זית
- מלח גס
- 50 גרם חמאה
- כמה גבעולי עירית קצוצים
- 100 גרם גבינת בורסאן עם שום או פלפל שחור
- 100 גרם גבינת צ'דר
- 1 ביצה טרופה
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית ובמלח גס.
- מניחים את תפוחי האדמה על רשת ואופים במשך כשעה, עד שהקליפה מצומקת וקשה והתוך חום ומתקתק.
- חוצים את תפוחי האדמה לאורכם. מוציאים בזהירות את התוכן, בלי לפגוע בקליפה, ומעבירים לקערה. שומרים את הקליפות בצד.
- מוסיפים לקערה את החמאה, העירית, גבינת הבורסאן, רוב גבינת הצ'דר (משאירים קצת בצד, כדי לפזר לבסוף על המנה), הביצה, מלח ופלפל. מערבבים ומתקנים תיבול.
- מחזירים את התערובת לקליפות תפוחי האדמה הריקות, מפזרים למעלה את יתרת הצ'דר. מחזירים לתנור לאפייה של 15-10 דקות, עד שהמילוי משחים.