שילוב קטלני של חריצות, טיפשות וצורך לרַצות גרם לי בעבר לחזור על השטויות שלי שוב ושוב כשאירחתי חברים ומשפחה. במשך הרבה שנים ניסיתי לעמוד במה שמצפים מ"הבת של..." ולצערי בכל פעם שעמדתי בציפיות – כך הרחקתי ממני חברים. הפחדתי אותם ובמו ידי הקמתי בינינו "קיר זכוכית", שאפשר להביט דרכו – אבל אי אפשר לעבור.

בסיום כל מפגש היו מופרחות לאוויר קלישאות כמו "בפעם הבאה אצלנו" ו"למה שלא תקפצו?" - אבל בסופו של דבר ההזמנות לא הגיעו ותחושת האי-נוחות ההדדית התעצמה והלכה.

אם היה מדובר בבעיה פרטית שרק אני סובלת ממנה, אז הייתי משלמת לפסיכולוגית או למאמנת ומבררת איתה איפה הקושי וההפרעה (ומאשימה, על הדרך, את אמא שלי בעוד "וינץ'" באישיות שלי). אבל - במפגשים שלי עם נשים וגברים בכל הארץ התחוור לי שעשרות רבות של נשים מקסימות וגברים מדהימים מזדהים עם מה שאני מספרת, ומבינים טוב-טוב את תחושת הבידוד החברתית שנובעת דווקא מעודף עשייה ועמלנות.

אז לפני שאני מדרבנת את העצלים לקום ולעמול – אני מדברת על לבם של הטרחנים: תירגעו! עשו צעד אחד אחורה, כדי שיהיה אפשר להמשיך את מסע החברות עוד שנים רבות קדימה. הגעתי למסקנה פשוטה: ניפוץ "קיר הזכוכית" הוא באחריות מי שהקים אותו - וזה אנחנו (הטרחנים, העמלנים, המארחים ההיפר-היפר אקטיביים).

ורגע לפני שתיבות הטוקבקים יעלו על גדותיהן ואמצא את עצמי נזופה על כך שאיני "מתקתקת" מספיק מהר; לפני שתכעסו עלי ותאשימו אותי בעצלות או קמצנות (או גם וגם); ובעיקר לפני שתסבירו לי בתבוסתנות ש"ככה זה, ואין מה לעשות. בגיל שלנו כבר מאוחר לעשות שינויים" – אז רגע לפני ההתנפלות אני מבקשת שתשאלו את עצמכם שאלה קטנה ופשוטה: האם אתם מרוצים מחיי החברה שלכם?

אם התשובה היא כן, תעברו בבקשה ישר למתכון. אתם מאושרים ואני מפרגנת לכם. אבל אם התגובה האינסטינקטיבית שלכם לשאלה היה "אִההה... ככה-ככה", אני מציעה שתבדקו איפה אתם צריכים להשתנות. כי כמו שאלברט איינשטיין אמר: "אי שפיות זה לחזור על אותן הטעויות ולצפות לתוצאה שונה בכל פעם מחדש".

אירוח קיצי הוא הזדמנות נהדרת לצמצום ביצועים. בחום ובלחות שלנו התיאבון לאוכל כבד פוחת, ובגד הים שאנו לובשים בכל סוף שבוע מזכיר לנו לשים לב למה שאנחנו אוכלים במשך כל השבוע. אירוח על מרפסת מוצלת - בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב, כשהרוח נושבת – משרה אווירה של חופש. וזה נותן לנו את החופש להגיש מעט.

 

לחשוב מחוץ לקופסה. כדורי מוצרלה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
לחשוב מחוץ לקופסה. כדורי מוצרלה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)

 

כדורי מוצרלה בתיבול פיקנטי

לפעמים כל מה שצריך לעשות זה לחשוב מחוץ לקופסה, ולמצוא דרך לשדרוג מוצר קנוי בצעד קליל. את כדורי המוצרלה המתובלים אפשר לצרף לכל סלט ירקות או עלים טריים, או פשוט להגיש נטו, כמו שהם. הם ישתלבו נהדר בבראנץ' של שבת או כחלק ממזנון גבינות - ליד כמה קרקרים, יין לבן מצונן היטב, כדורי מלון ואבטיח קרים ודובדבנים ישר מהמקרר. תענוג.

 

מרכיבים

250 גרם כדורי גבינת מוצרלה במים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית אריסה

מעט פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. מסננים את כדורי הגבינה מהמים.

2. מערבבים בקערה את השמן עם האריסה ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

3. מניחים את כדורי הגבינה בשמן המתובל ומגלגלים אותם מעט, כדי שיצופו באופן אחיד.

4. ככל שמשרים את הגבינה יותר זמן בשמן, כך הטעמים נספגים יותר.

 

עוד על המופע "עשרת הדברות למארחת השפויה" - באתר של תמי סירקיס