מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

 

המרכיבים

  • 5 תפוחי אדמה סגולים
  • 5 תפוחי אדמה מזן ראטה
  • 5 תפוחי אדמה מזן ניקולא
  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס ציר ירקות
  • 1/2 כוס עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים קלות עד ריכוך.
  2. מטגנים את הבצל הלבן עד הזהבה במחבת עם שמן זית. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים וחורכים היטב.
  3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים לחלוטין. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים עירית וחמאה, מערבבים עד שהחמאה נמסה ומגישים.