מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".
המרכיבים
לבצק- 400 גרם (3 כפות פחות 2 כפות) קמח
- 9 חלמונים
- 1 ביצה
- 20 גרם (4 כפיות) מלח
- 1 כף שמן זית
למלית
- 250 גרם לבנה כבשים
- 30 עלי אורגנו או זעתר
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב
- 10 עגבניות תמר טריות
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל אדום חריף
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון קמח ומוסיפים את הביצים תוך כדי עיבוד. מוסיפים שמן זית ומלח. הבצק צריך להיות רך אך לא דביר - אם הוא רטוב מדי מוסיפים קמח, ואם הוא יבש מדי מוסיפים ביצה.
- מוציאים את הבצק ומעבדים ידנית כדקה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הרצוי.
- טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מערבבים את מרכיבי המילוי.
- ממלאים את הבצק במילוי הלבנה ויוצרים עיגולים יפים של רביולי.
- מבשלים את הרביולי כשתי דקות בסיר עם הרבה מים רותחים.
- הגשה: יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים עליו רביולי. מפזרים מעל מעט זעתר יבש ועלי זעתר טריים.