מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".

 

המרכיבים

לבצק

  • 400 גרם (3 כפות פחות 2 כפות) קמח
  • 9 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 20 גרם (4 כפיות) מלח
  • 1 כף שמן זית

 

למלית

  • 250 גרם לבנה כבשים
  • 30 עלי אורגנו או זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לרוטב

  • 10 עגבניות תמר טריות
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 פלפל אדום חריף

 

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון קמח ומוסיפים את הביצים תוך כדי עיבוד. מוסיפים שמן זית ומלח. הבצק צריך להיות רך אך לא דביר - אם הוא רטוב מדי מוסיפים קמח, ואם הוא יבש מדי מוסיפים ביצה.
  2. מוציאים את הבצק ומעבדים ידנית כדקה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הרצוי.
  4. טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  5. מערבבים את מרכיבי המילוי.
  6. ממלאים את הבצק במילוי הלבנה ויוצרים עיגולים יפים של רביולי.
  7. מבשלים את הרביולי כשתי דקות בסיר עם הרבה מים רותחים.
  8. הגשה: יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים עליו רביולי. מפזרים מעל מעט זעתר יבש ועלי זעתר טריים.