מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

 

המרכיבים

  • 500 גרם נתח סלמון ללא עור ועצמות

 

לציר דגים

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל לבן
  • 1 גזר
  • 1 סלרי ראש
  • 2 שיני שום
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס פרנו
  • 2 כוסות מים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 ענפי טימין
  • 2 אדרות וראשי דגים
  • 3 כפות חומץ יין אדום

 

לאטריות

  • 300 גרם קמח דורום
  • 300 גרם קמח לבן
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ

 

להגשה

  • 1 מיכל שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה

  1. הדג: בסיר רחב מאדים תבלינים וירקות שורש. מוסיפים יין ופרנו מאדים. מוסיפים אדרות ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. מסננים.
  2. במחבת רחבה מרתיחים את הציר המסונן ומניחים את הדג בתוכו. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דק.
  3. אטריות: מערבבים בקערה את הקמח, השמיר ומלח. מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת בצק. מרדדים את הבצק לאטריות ומבשלים אותן במי מלח למשך דקה.
  4. הגשה: בצלחת הגשה מניחים שמנת חמוצה, עליה את האטריות ועליהם את הסלמון המאודה.