מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 500 גרם נתח סלמון ללא עור ועצמות
לציר דגים
- שמן לטיגון
- 1 בצל לבן
- 1 גזר
- 1 סלרי ראש
- 2 שיני שום
- 1 כף זרעי שומר
- 1 כף גרגירי כוסברה
- 1 כוס יין לבן
- 1/2 כוס פרנו
- 2 כוסות מים
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 ענפי טימין
- 2 אדרות וראשי דגים
- 3 כפות חומץ יין אדום
לאטריות
- 300 גרם קמח דורום
- 300 גרם קמח לבן
- 350 מ"ל מים פושרים
- 20 גרם מלח
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
להגשה
- 1 מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- הדג: בסיר רחב מאדים תבלינים וירקות שורש. מוסיפים יין ופרנו מאדים. מוסיפים אדרות ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. מסננים.
- במחבת רחבה מרתיחים את הציר המסונן ומניחים את הדג בתוכו. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דק.
- אטריות: מערבבים בקערה את הקמח, השמיר ומלח. מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת בצק. מרדדים את הבצק לאטריות ומבשלים אותן במי מלח למשך דקה.
- הגשה: בצלחת הגשה מניחים שמנת חמוצה, עליה את האטריות ועליהם את הסלמון המאודה.