את הביקור ב"אלגרה" - מלון הבוטיק החדש בעין כרם שבירושלים - כדאי להתחיל דווקא מהגג, שמציע נוף נפלא אל מנזר זהוב כיפות שמוכר בשם "מוסקוביה" (בגלל דמיונו לכנסיות במוסקבה) ואל בתי האבן והסמטאות של עין כרם.

 

מכאן גם ניבטת במלוא יופיה גינת המלון - גינה ים תיכונית יפהפייה ובה בוסתן. הגינה מרוצפת שיש חברון ומזרקות קטנות פזורות סביב. סאונה רטובה נבנתה במקום שבו היה פעם דיר, ויש גם מרתף יין במערה קטנה.

 

המלון ממוקם במבנה היסטורי שנקרא ''בית היהודיה'', שבו התגוררו בתחילת המאה ה-20 אלגרה בלו וג'אבר רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. לאחר מכן שימש המבנה כמוזיאון, עד שנמכר לאיש השיווק והפרסום ישי מלכה ולאדריכל גדי דלמן, שמשרדו "לבן אדריכלים" תיכנן ועיצב את המלון.

 

שני הבעלים אדריכלים בוגרי בצלאל. אל עין כרם הגיעו במקרה – בעצם חלמו על מלון בוטיק בצפון, ושם גם חיפשו, אבל דלמן, שנולד בירושלים, מספר שכשראו את בית אלגרה "הוא היה שבור ומוזנח אבל ברגע שעברנו בשער הברזל המדהים הבנו שמצאנו". שיפוץ המבנה - בניין לשימור - ארך שנה וחודשיים ועלה שישה מיליון שקלים.

 

מבואת המלון אינטימית וקטנה: שולחן קבלה עם שטיח פרסי. לצידה מנצח על המסעדה "Kitchen Alegra's" השף ירון וינקלר. חלל אחד משמש כמטבח, כחדר אוכל וכטרקלין (לאונג'). במילים אחרות, הסועדים והאורחים שותפים לעבודת המטבח. החלל נראה מעט מוזר, וחלקיו לא מתחברים היטב. גם הריהוט, שתוכנן ונעשה במיוחד למלון, אינו עוזר. 

 

מעל חדר האוכל, כמו במקומות נוספים במבנה, מתנוססות כיפות ששופצו על ידי תושב מזרח ירושלים ובנו, המתמחים בנושא. הרצפה במבואה ובמטבח מצוירת ומשולבת באבנים המקוריות של הבית.

 

במלון שבעה חדרים, שכל אחד מהם נקרא על שם זוג אוהבים מפורסמים (כמו גוויניבר ולאנסלוט או אבלר ואלואיז), לזכר סיפור האהבה בין הדיירים המקוריים של הבית.

 

חמישה חדרים גדולים ומוארים. בשניים הנותרים אין חלון, אבל הם צמודים לגינה. בכל חדר אמבטיית שיש גדולה, מוקפת קירות זכוכית. הרצפה מבטון מוחלק בהיר, והמיטה מונחת על במה מעץ טיק.

 

עוד מלונות:

 

"לא יצרנו מלון מפונפן", אומר דלמן. "דאגנו שתהיה נוחות, כורסאות עמוקות וגדולות, רצפות בשילוב עץ אמיתי, אמבטיות משיש. יש כאן קירות אבן עבים במיוחד ולכן יש גם הרבה זכוכית, כדי שתיווצר סימביוזה בין ישן וחדש, קשה ושביר. קיימנו לכל אורך השיפוץ דיאלוג עם ההקשר התרבותי של ירושלים בכלל ועין כרם בפרט".

 

על מה לא ויתרת?

"על האינטימיות. זכרנו שזה היה פעם בית פרטי, ולכן לא ויתרתי על הדיאלוג עם הבית המקורי. היה לי חשוב להביא בעלי מקצוע מקומיים, ברובם ערבים מהסביבה - בעלי מקצוע מדהימים, שנתנו כבוד, כמונו, למקום ולשיפוץ. החדרים נשמרו גם הם במבנה הבסיסי שלהם. לא ויתרתי גם על גופי התאורה שעוצבו במיוחד למלון".

 

על מה ויתרת?

"יש עוד מקום לשיפור, אבל השלמנו כמעט את כל החלומות".

 

קשיים?

"לא פשוט לשפץ מבנה ישן, לעשות מחדש את כל התשתיות, מה גם שהגישה למלון לא קלה, עם הרחובות הצרים של עין כרם. התמודדנו גם עם חוקי השימור".

 

חרטות?

"בעיקר הלאונג', כלומר, המטבח שמחובר לפינות ישיבה. אני עדיין לא מאושר ממנו".

 

הביקורת

  • שניים מהחדרים צמודים לחצר, אבל נעדרי חלונות: לא מתאים לכל אחד.
  • המיטות נוחות וגדולות, אבל בחדר אחד המיטה תופסת יותר מדי מרחב, קצת קשה לזוז.
  • הגג והגינה נפלאים ללילות הקיץ, אבל החורף הירושלמי מזמין פינת ישיבה לצד אח מרצדת. במלון אין פינה כזו, לבד מחדר האוכל, שלדברי דלמן יעבור שידרוג.
  • מגבות: עבות ומפנקות, מלוות בחלוקים איכותיים ובתמרוקים משובחים שנרקחו במיוחד למלון.

 

מחירים

לילה בסוף שבוע – 2,300 שקלים לזוג.

באמצע השבוע – 2,000 שקלים לזוג.

המחירים כוללים ארוחת טעימות במסעדה בערב וארוחת בוקר בבוסתן.

 

לפרטים והזמנות – באתר המלון, או בטלפון 02-6500506.

 

  (צילום: יובל יוסף)