מרכיבים (מנה אחת)
- 150 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
למשרה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף מיץ לימון
- 4 טיפות שמן שומשום
- 1 כפית קורנפלור
- 1 שן שום קטנה כתושה
לסלט
- 1 גזר בינוני קלוף וחתוך למקלות דקים
- 1/2 קולרבי קלוף וחתוך למקלות דקים
- 1 מלפפון בקליפתו, חצוי לאורכו, מרוקן מגרעינים ופרוס באלכסון
- 2-1 גבעולי בצל ירוק - החלקים הלבנים ומחצית מהירוקים, פרוסים באלכסון
- כ־20 גרם נבטי שעועית
- כ־40 גרם כרוב סיני, חתוך לרוחב לרצועות דקות
- פלפלים חריפים או חצי חריפים - לפי הטעם, חתוכים לפרוסות דקיקות
לרוטב
- 2 כפות רוטב סויה (מומלץ תמרי)
- 2 כפות מים
- 1 כף יין לבן חצי יבש
- 3 כפות מיץ תפוזים (אפשר להחליף במיץ לימון עם 1 כפית סוכר)
- 2 טיפות שמן שומשום
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה ושורים את העוף 20 דקות בקירור.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים. מאחסנים במקרר עד להגשה.
- מסדרים את הירקות בקערת ההגשה.
- מסננים את העוף מהמשרה. מחממים היטב מחבת טפלון ומטגנים בה קלות את נתחי העוף עד שהם מלבינים.
- מניחים את נתחי העוף החמים על הסלט הקר ויוצקים את הרוטב מעל.