מרכיבים
- 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים במשך הלילה או לפחות 8 שעות (אפשר להשתמש בשעועית קפואה שהופשרה)
- 1 בצל גדול
- כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף
- שמן זית לטיגון
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 3 זרעי כמון
- מלח לפי הטעם
- 4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
- 2-1 ביצים
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- אם משתמשים בשעועית יבשה, מבשלים אותה כשעה במים רותחים עד שהיא מתרככת.
- חותכים את הבצל לקוביות גדולות.
- חותכים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
- מטגנים במשך 3 דקות את הבצל והפלפל יחד עם השום, שני סוגי הפפריקה, זרעי הכמון ומלח.
- מוסיפים את העגבניות והסוכר, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים 2 כוסות מים, את השעועית הלבנה ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב ומבשלים 7 דקות.
- שוברים את הביצים לתוך המחבת (מקפידים שהחלמונים יישארו שלמים), מתבלים במלח ובפלפל ומכסים. מבשלים עוד כמה דקות, עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה.
- אוכלים ישר מהמחבת עם חלה טרייה.
- עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking